Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 foto univerzalnab copy copy

Glazbena škola Karlovac već šestu godina zaredom provodi projekt pod nazivom ,,Noć glazbe''. Projekt je nastao u cilju edukacije publike u području klasične glazbe i važnosti umjetničkog obrazovanja u kulturnim i kreativnim industrijama. Noć glazbe slavi i dočekuje rođendan Johana Sebastiana Bacha, 21. ožujka svake godine. Ove godine su u projektu trebali sudjelovati gosti iz Češke i Mađarske kao i gosti iz mnogih hrvatskih gradova. Trebali su nastupiti eminentni hrvatski i karlovački glazbeni umjetnici, ali i mnogi učenici ove škole. Zbog epidemije koronavirusa i poštivanja Odluke o zabrani okupljanja, projekt je otkazan.

Ipak, nastavnici Glazbene škole Karlovac su u svojoj virtualnoj zbornici odlučili da se ,,Noć glazbe'' ipak održi. Pokrenuta je web stranica "Noć glazbe u Karlovcu" koja će biti dostupna javnosti na sam rođendan velikog kompozitora, 21. ožujka 2020. godine, a uz suglasnost Stožera  civilne zaštite Karlovačke županije, Bachova glazba će se  emitirati s balkona zgrade Glazbene škole Karlovac, u vremenu od 12:00–20:00 sati u petak, 20. ožujka. U novonastalim uvjetima, Bachova glazba s balkona nema za cilj privući građane i educirati publiku, već kroz medije poručiti  kako se glazbom boriti protiv nevidljivog neprijatelja. Glazba je i način kako odati duboku zahvalnost svima onima koji danonoćno brinu o našem zdravlju i našoj sigurnosti. Ovu hvalevrijednu akciju podupire Karlovačka županija.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT