Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

U ponedjeljak 10. prosinca 2018. godine održat će se kolegij župana u općini Generalski Stol. Nakon prezentacije projekata Karlovačke županije predstavit će se projekti koji su od značaja za općinu. Kolegiju će nazočiti župan Damir Jelić sa svojim zamjenicima, pročelnici Upravnih odjela Karlovačke županije te načelnik općine Generalski Stol sa suradnicima. 

 

pc075172

Povodom školskog mednog dana 07. prosinca 2018. godine na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, djelatnice Upravnog odjela za školstvo su posjetile OŠ Draganići te prisustvovale podjeli meda učenicima prvih razreda. Učenicima prvih razreda podijeljeni su paketići s Medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenki za med, edukativnom slikovnicom i letkom. U 18 osnovnih škola kojima je osnivač Karlovačka županija podijeljeno je 523 staklenki meda. Školski medni dan jedna je od mjera iz Programa školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka kojeg provode Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ciljevi Programa školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka su promoviranje meda lokalnih proizvođača, povećanje unosa meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima rada, te educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

 

20181206 125800

U četvrtak. 06. prosinca, obilježena je 70. obljetnica djelovanja Autokluba Karlovac. Svečana sjednica je održana u Restoranu Zrinski Doma HV-a u Karlovcu. U ime Karlovačke županije svečanom obilježavanju je nazočila zamjenica župana Martina Furdek- Hajdin koja se obratila okupljenima s riječima zahvalnosti na radu i društvenom doprinosu Autokluba Karlovac. Nakon početnog nastupa Mješovitog pjevačkog zbora Petra Svačića prisutnima se obratio predsjednik Skupštine Autokluba Karlovac Zvonimir Pozderac, koji se osvrnuo na rad Autokluba od osnutka do današnjih dana. Posebno je istaknuo investicijska ulaganja u opremu što Autoklub čini najvećom tehničkom službom za pomoć na cesti u Republici Hrvatskoj. Na sjednici je predstavljena i monografija „Autoklub Karlovac 1948. - 2018.“ autora Ivana Mateše koja osim kronologije razvitka Autokluba, donosi i niz zanimljivih povijesnih činjenica kao što je primjerice uvođenje pravila vožnje po desnoj strani ceste. Potom je uslijedila dodjela nagrada i priznanja zaslužnim članovima. 

dsc 9177

Gradonačelnik Damir Mandić i župan Damir Jelić upriličili su prijem za članove Hrvatskog generalskog zbora koji danas borave u Karlovcu.
Tom prigodom gradonačelnik Mandić upoznao ih je sa projektom izgradnje Muzeja Domovinskog rata na Turnju koji će sljedeće godine otvoriti vrata posjetiteljima. Naglasio je kako je posebno zadovoljan jer je projekt usuglašen i sa udrugama branitelja.
Generalima je dobrodošlicu zaželio i župan Damir Jelić koji je ukratko predstavio županiju, a kroz novi turistički promo film Karlovačke županije upoznali su sve ljepote našeg kraja.
Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, umirovljeni general zbora Pavao Miljavac zahvalio je na prijemu i istaknuo kako je Karlovac u Domovinskom ratu imao važnu ulogu i stratešku poziciju, te da se ne smije dozvoliti da Domovinski rat  i naši branitelji padnu u zaborav.
Osim prijema u Gradskoj vijećnici, članovi Hrvatskog generalskog zbora su pod vodstvom brig./mir. Dubravka Halovanića obišli karlovačku zvijezdu, tvrtku HS produkt, Slatkovodni akvarij Karlovac, crtu bojišnice (G.Mekušje – Kamensko – Turanj), Muzej Domovinskog rata, Aleju branitelja i Svetište Sv. Josipa. Na Turnju i kod spomen obilježja Hrvatskih branitelja Karlovačke županije upalili su svijeće za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu.

 dsc 0050 005

Vlada Republike Hrvatske pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića zasjedala je u četvrtak, 6. prosinca, u Karlovcu. Sjednica je održana u prostoru Gradskog kazališta Zorin dom  uz nazočnost župana Karlovačke županije Damira Jelića i gradonačelnika Karlovca Damira Mandića. Prije sjednice premijer i ministri su obišli prostor HEP-ove Munjare u Ozlju, prostore novouređenih Dnevnih bolnica pri Općoj bolnici Karlovac, a nakon sjednice i prostor novoizgrađenog dijela Hotela Europa u Karlovcu.

Otvarajući ovu, 130. sjednicu Vlade, na čijem je dnevnom  redu bilo 37 točaka vezanih uz razvoj grada te Karlovačke županije, predsjednik Vlade Andrej Plenković u uvodnoj je riječi rekao da mu je drago što je boravak u Karlovačkoj županiji započeo s dva projekta bitna za cijelu državu.

,,Posjetili smo Ozalj i jednu od tri najstarije hidroelektrane u Hrvatskoj koja obilježava 110. obljetnicu rada i gdje je završeno 60 milijuna kuna vrijedno ulaganje u revitalizaciju hidroelektrane Ozalj 1”, kazao je Plenković, istaknuvši kako je ova hidroelektrana izrazito važan obnovljivi izvor energije i predstavlja još jedno konkretno ulaganje Hrvatske elektroprivrede u okviru investicijskog ciklusa od 3,5 milijarde kuna do 2028. godine.

Te investicije znatno će pojačati proizvodnju energije u Hrvatskoj i doprinijeti da u budućnosti proizvodimo što više energije iz obnovljivih izvora, rekao je Plenković, dodavši da je važno da su hidroelektrane kvalitetne i funkcionalne budući da smo zemlja bogata vodom.

"U Općoj bolnici Karlovac vidjeli smo dovršetak projekta ulaganja od 35 milijuna kuna iz Operativnog program Konkurentnost i kohezija te iz sredstava koje je dalo Ministarstvo zdravstva, u dnevnu bolnicu, kirurgiju, četiri operacijske dvorane. Više od desetak odjela je praktički kompletno obnovljeno, 300 kreveta, 1400 pacijenta u dnevnoj bolnici", rekao je Plenković.

Naglasio je da je Opća bolnica Karlovac sada u puno kvalitetnijem stanju i može osigurati najbolju moguću zdravstvenu zaštitu za oko 120.000 stanovnika Karlovačke županije te najavio daljnje zajedničke investicije Ministarstva zdravstva i Županije u specijalizacije liječnika u iznosu od 5 milijuna kuna.

Premijer je također najavio donošenje zakona važnih za Karlovačku županiju, među kojima je posebno istaknuo i Zakon o projektu zaštite od poplava u slivu rijeke Kupe.

''Već i u našem mandatu više puta su se dogodile poplave koje su karakteristične za ovaj grad na četiri rijeke, ali i šire područje, te dalje prema području Sisačko-moslavačke županije. Mislim da smo prošle godine napravili jedan dobar preventivni korak s posebnim boksovima koji su spriječili veće štete, a ovaj zakon i investicije koje slijede, što iz nacionalnih, što iz europskih sredstava, osigurat će da brojni stanovnici Karlovca i obližnjih općina nemaju više onako teške posljedice kada su visoke vode u pitanju'', kazao je.

Istaknuo je da će donošenjem zakona o brdsko-planinskim i potpomognutim područjima biti osigurana dodatna sredstva koja će pridonijeti smanjenju nejednakosti u različitim dijelovima Hrvatske, što je okosnica politike solidarnosti koju Vlada promovira.

Predsjednik Vlade dotaknuo se i prometne važnosti Karlovačke županije ustvrdivši kako ona predstavlja povijesno križište najvažnijih prometnica te povezuje jadransku i kontinentalnu Hrvatsku.

,,Stoga je jedna od tema sjednice Vlade i moderna prometna infrastruktura. Bit će realiziran niz prometnih projekata koji će pridonijeti boljoj prometnoj povezanosti županije, poručio je Plenković.

Također je najavio donošenje posebnog intervencijskog plana ulaganja za područje Grada Karlovca i jugoistoka Karlovačke županije, za općine Cetingrad, Plaški, Saborsko, Vojnić, Krnjak, Rakovicu i Slunj, koji su opustošeni u ratu i imaju demografske probleme.

''Vjerujem da će ovi mehanizmi koji su na raspolaganju, kao i mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja za grad Karlovac, pomoći da se ovaj dio županije što brže i kvalitetnije gospodarski i infrastrukturno razvija”, poručio je Plenković.

Po završetku sjednice Vlade potpisani su brojni ugovori, odluke i sporazumi značajni za Grad Karlovac i Karlovačku županiju.

''Želio bih istaknuti da je ukupna vrijednost odluka te ugovora koji su potpisani 2 milijarde i 582 milijuna kuna. To je snažna poruka razvoju Grada Karlovca i Karlovačke županije'', zaključio je predsjednik Vlade.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i župan Karlovačke županije Damir Jelić izrazili su zadovoljstvo održavanjem sjednice Vlade u njihovom gradu i županiji te istaknuli da Karlovac nastoji ubrzanim korakom postati grad po mjeri svojih stanovnika, kao i grad ugodnog i poticajnog okruženja u koji će se doseljavati novi stanovnici.

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT