Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Aktualna javna nabava

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 

dsc 0510

Pandemija izazvana virusom COVID-19 uzrokovala je i brojne gospodarske probleme, zaustavila tokove ljudi i roba, zatvorila mnoge tvrtke, od sektora proizvodnje do sektora usluga, koji je pretrpio najveće gospodarske štete.

Sagledavši težinu situacije i moguće dugoročne posljedice po tvrtke i njihove zaposlenike, Karlovačka županija, na čelu sa županom Damirom Jelićem, odmah je reagirala mjerama koje za svoj cilj imaju ublažavanje situacije i pomoć onima koji su najviše pogođeni korona krizom.

Mjere koje su imale utjecaja na proračun Karlovačke županije usmjerene su na pomoć potrebitim, ljudima koji su ostali bez posla, obiteljima koje su završile na minimalnim plaćama te njihovoj djeci. Pomoglo se zdravstvenom sustavu i socijali, a osim sredstava koja su rebalansom proračuna Karlovačke županije osigurana za isplatu, zaposlenici i dužnosnici Županije odrekli su se i dijela vlastitih plaća u korist potrebitih.

Tako su, između ostalog, smanjene i plaće zaposlenika Karlovačke županije, a najveći postotak smanjenja plaća bio je kod dužnosnika, župana, njegovih zamjenika, a potom pročelnika Upravnih odjela i voditelja Odsjeka u sustavu županijske uprave. Nisu smanjivane plaće djelatnika sa srednjom stručnom spremom vodeći računa o visini njihovih primanja. Prosjek smanjenja plaća zaposlenika Karlovačke županije iznosi 11%.

Najviše je smanjena plaća župana Damira Jelića, koji je osobno predložio smanjenje svoje plaće za 20%, a prethodno je donirao iznos od 6 tisuća kuna iz svoje plaće za mjesec travanj, kao pomoć Centru za beskućnike udruge „Milosrđe“ u Karlovcu.

Karlovačka županija je prva od svih županija u Republici Hrvatskoj financijski pomogla pogođenim COVID-19. Prva je umanjila plaće svojih zaposlenika, koji su i prije toga pokazali socijalnu osjetljivost pristavši na odbitak dodatka na plaće u iznosu 300 kuna mjesečno te se odrekli uskrsnica, što je izdvojeno za potrebe nabavke medicinske opreme i COVID zaštitnih sredstava. Župan Damir Jelić prvi je župan u Hrvatskoj koji je osobno donirao sredstva, a to su učinili i njegovi zamjenici. Župan je prvi umanjio i vlastitu mjesečnu plaću u korist potrebitih, a Karlovačka županija svojim je primjerom potakla i druge županije da je slijede sličnim mjerama.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT