Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

dr1 copy

Kolegij župana, s pročelnicima Karlovačke županije, održao se u ponedjeljak, 27. svibnja, u Gradu Duga Resa na kojem je sudjelovao i kolegij gradonačelnika Duga Rese, Tomislava Boljara. Uz ostale, naglasak je stavljen na projekte Karlovačke županije koji se odnose na područje Grada Duga Rese. Raspravljalo se o viziji upravljanja rijekom Mrežnicom, čiji su potencijali iznimno veliki, odnosno o izgradnji funkcionalne infrastrukture, glampingu, campingu te u konačnici o zapošljavanju lokalnog stanovništva. Sve to u svrhu zaštite iskonske prirode i sklada zaštite krajobrazne vrijednosti i gospodarstva, uz stvaranje dodatnog prihoda. Nije izostalo ni ideja o senzibilizaciji javnosti o zaštiti rijeke Mrežnice, kao niti o otvaranju mogućnosti za nove projektne aktivnosti na tom području. Javna ustanova Razvojna agencija Karlovačke županije predstavila je aktualne natječaje za EU fondove, kao potencijalno korisne za područje Duga Rese. Također, govora je bilo i o aktima za gradnju te je tom prilikom pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš, Marina Jarnjević, naglasila kako Karlovačka županija svim jedinicama lokalne samouprave stoji na raspolaganju kao servis servisa. Nadalje, Projekt KA RADDAR iznimno je uspješan u osnovnim školama s područja Duga Rese, iz kojih 22 učenika, svake druge subote odlazi u Karlovac, kako bi sudjelovali u projektu KA RADDAR i usvojili nova znanja i vještine u svrhu sigurnog zapošljavanja.

dr4
Nakon održanog kolegija, župan Damir Jelić i gradonačelnik Tomislav Boljar su, zajedno sa suradnicima, obišli Specijalnu bolnicu za produženo liječenje Duga Resa, gdje ih je ravnateljica bolnice, Višnja Mihalić Mikuljan, upoznala s projektima ove zdravstvene ustanove. Tom je prigodom u rad pušten novi RTG aparat s digitalnim wifi panelom i preglednom stanicom, vrijedan milijun kuna, nabavljen decentraliziranim sredstvima Karlovačke županije. Upravo se na tom aparatu vrše snimanja rendgena abdomena, ali i cijelog skeleta pacijenata. Treba napomenuti da je ove godine iz decentraliziranih sredstva izdvojeno 2 milijuna kuna, odnosno 1 milijun kuna više od prijašnjih godina, zbog prijave energetske obnove bolnice. Uz rendgen uređaj, predstavljen je i mamomat, kojeg je Bolnica nabavila vlastitim sredstvima, obzirom da je prošli uređaj bio u upotrebi više od 8 godina. Cijena ovog uređaja, zajedno s radnom stanicom, iznosi 500 000 kuna, a njime je riješen problem snimanja za sljedećih 20 godina. Pregledi se ostvaruju iz nacionalnih programa, a na starom ih je uređaju ostvareno oko 5000, dok je sveukupno ostvareno 10 000 pregleda. Uz ravnateljicu bolnice, zamjenica ravnateljice, Jadranka Golubić, zahvalila se Karlovačkoj županiji za podršku u projektima te istaknula kako liste čekanja u ovoj bolnici nema, ali i da je u planu daljnja adaptacija objekta. Dakako, sve to, kako bi se poboljšala usluga pacijentima, koji su prvi fokusu, a zatim i zaposlenicima, čiji će rad zasigurno davati još bolje rezultate.

dr6

Gradonačelnik Duga Rese, Tomislav Boljar te župan Karlovačke županije, Damir Jelić, prokomentirali su ITU projekt, razgovarali o Hidroelektrani Lešće, ali i o pitanju poplava te naglasili kako se simbiozom svih dionika doprinosi boljem funkcioniranju sustava, a u svrhu ostvarenja zajedničkih ciljeva i boljitka naše županije te njenih jedinica lokalne samouprave.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT