Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

dsc 2688

47. Zimska likovna kolonija ZILIK svečano je otvoren u ponedjeljak, 27. siječnja, u prostoru Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu. Ovogodišnji ZILIK otvorila je izložba akademskog slikara Damira Facana-Grdiše, pod nazivom “Konforntacija prostora”.

Autor izložbe uz samo slikarstvo bavi se i ilustracijom i restauracijom za zidno slikarstvo. Ilustrirao je brojne dječje slikovnice što ga dodatno povezuje sa ZILIK-om, a uz Zorin dom ga veže restauracija stropa dvorane u kojoj je održana i sama svečanost.

Ove su godine po prvi puta izabrani sudionici Velikog ZILIK-a putem natječaja. Također, ove godine Veliki ZILIK ponovno poprima međunarodni karakter sudjelovanjem umjetnika iz Crne Gore, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine.

47. ZILIK trajat će od 27. do 31. siječnja, tijekom kojeg će se održati brojne likovne radionice za djecu, a autori će već po tradiciji sva svoja ovdje nastala djela ostaviti u bogatom fundusu ZILIK-a.

Svečanom otovorenju 47. ZILIK-a je u ime Karlovačke županije nazočila pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić Knežević.

dsc 2647 

Goste je pozdravila ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici "Vladimir Nazor" u Karlovcu Nataša Horvat

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT