Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 

Istraživanja diljem svijeta pokazuju slabu uključenost mladih u izborne procese, što je potvrđeno i kod nas. Upravo s ciljem poticanja građana, pogotovo mladih, da izađu na iduće izbore i aktivno se uključe u političke procese, zadovoljstvo nam je pozvati vas na međunarodnu konferenciju u organizaciji Hrvatske zajednice županija uz partnerstvo s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj

 „Što je Europska unija?“
u ponedjeljak 4. veljače 2019. godine
u Hotelu International (Miramarska 24, Zagreb)
s početkom u 10 sati
Izjave za medije predviđene su u 9.45 sati.

U uvodnom dijelu konferencije prisutnima će se obratiti predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk, a uslijedit će izlaganja Europskog parlamenta – Ureda u Republici Hrvatskoj, Državnog izbornog povjerenstva, Europske komisije i Centra za empirijska politološka istraživanja (tbc).

Drugi dio konferencije naglasak će staviti na važnost društveno-političke aktivnosti mladih o čemu će na okruglom stolu raspravljati predstavnici Mreže mladih Hrvatske, inicijative Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te Mreže udruga Zagor. Tom će prilikom biti uručene i nagrade najboljim autorima fotografija, videa i literarnih radova kreativnog natječaja EU2ME koji je Hrvatska zajednica županija provodila u razdoblju od 10. do 21 siječnja ove godine za sudionike u dobi od 16 do 30 godina. U sklopu natječaja, sudionici su na kreativan način izražavali što za njih znači Europska unija i kako je oni doživljavaju.  

Navedena međunarodna konferencija dio je europskog projekta CROSS OVER kojemu je cilj potaknuti mlade na promišljanje o političkoj odgovornosti, kroz povećanje participacije na izborima za Europski parlament. Temeljna ideja projekta je osmisliti i potaknuti akcije koje će učinkovito riješiti nedostatak interesa za glasanje mladih na europskoj razini.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati glavnu tajnicu Hrvatske zajednice županija Melitu Pavlek na broj mobitela 01 6110-361 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT