Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

potpisivanje1

U ponedjeljak, 17. lipnja, župan Karlovačke županije, Damir Jelić je, sa svojim zamjenicama i pročelnicima upravnih odjela, posjetio Općinu Rakovica. Održao se Kolegij župana s pročelnicima i ravnateljima, kao i kolegij Općine Rakovica, u Osnovnoj školi „Eugen Kvaternik“ Rakovica. Raspravljalo se o novoosnovanoj radnoj skupini za demografiju, koja analizira stanje u općinama, a čija su ključna područja intervencije demografska revitalizacija Hrvatske i izgradnja poticajnog okruženja. Također se radi i na programu razvoja širokopojasnog interneta "PRŠI", koji je za Općinu Rakovica iznimno bitan. Govora je bilo i o Slovinjskoj deklaraciji, čiji je potpisnik i Općina Rakovica, kao i o Centru za gospodarenje otpadom Babina Gora, a pretpovarna stanica Općine Rakovica nalazit će se u Slunju. Nakon projekata Karlovačke županije, uslijedili su osvrti Općine Rakovica na njihove aktualne projekte. Načelnik Općine Rakovica, Franjo Franjković, zahvalio se i pozdravio odličnu suradnju Karlovačke županije s Općinom Rakovica, ali je ujedno i ukazao na problem vodoopskrbe s kojim se Općina, već dugi niz godina, bori. Od prioriteta se svakako ističe prijekopotreban održivi sustav vodoopskrbe za kojim ova Općina vapi, ali i modernizacija šumskih i poljskih puteva.

4 copy copy copy

Nakon rezimiranja projekata i stanja Općine, uslijedilo je potpisivanje Ugovora za energetsku obnovu OŠ „Eugen Kvaternik“ Rakovica, koju su potpisali ravnateljica Osnovne škole "Eugen Kvaternik" Rakovica, Vera Ljubanović Grčić s predstavnikom izvođača radova tvrtke Građevinarstvo Stipić d.o.o., Mijom Stipićem, dok je župan potpisao Odluku o sufinanciranju projekta od strane Karlovačke županije. Koliko ova obnova znači za samu školu, ali i Općinu Rakovica, objasnili su ravnateljica škole, gospođa Vera Ljubanović Grčić, kao i zamjenik načelnika Općine, gospodin Mihovil Bićanić, koji je i sam bio polaznik iste škole.

3 copy copy copy

Također, dužnosnici su, na čelu sa županom, obišli radove na energetskoj obnovi ambulante u Rakovici. Ambulantom ih je provela ravnateljica Doma zdravlja Slunj, gospođa Ivanka Magdić, koja je iznimno zadovoljna cijelim procesom. Istaknula je da nema manjka doktora jer zaposleni ondje ujedno dobivaju i uređene stanove na korištenje, a u cilju davanja bolje usluge. Iznos energetske obnove ambulante iznosi pola milijuna kuna te su radovi u tijeku. 

 1 copy copy copy copy copy copy copy copy

2 copy copy copy

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT