Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

  dsc 0001 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy 

  Program obilježavanja 25. obljetnice Oluje i proslave Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja za područje Karlovačke županije predstavljen je danas u Uredu župana Karlovačke županije. Proslava će biti održana u srijedu, 5. kolovoza, u Slunju, s početkom u 18 sati.

  O aktivnostima oko organizacije  te provođenju ove proslave govorili su pročelnik Ureda župana Kristijan Čujko, gradonačelnik Grada Slunja Jure Katić, predsjednik Odbora za branitelje Županijske skupštine Karlovačke županije Tomislav Magdić, načelnik Stožera CZ Karlovačke županije Josip Ribar i voditelj županijskog Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Bernardo Pahor.

  Pročelnik Ureda župana Kristijan Čujko istaknuo je da će ove godine proslava zbog epidemiološke situacije biti znatno skromnija od onog što je planirano.

  Tom je prilikom uputio ispriku svim braniteljima i građanima zbog načina održavanja proslave ove godine jer će biti sve vrlo skromno zbog poznate situacije s koronavirusom.

  Još početkom godine planirana je mnogo veća proslava, ali se moramo prilagoditi epidemiološkoj situaciji, uz poštivanje postojećih mjera. Tako je smanjen broj sudionika proslave, pa je ograničen broj predstavnika postrojbi i braniteljskih udruga.

  Predsjednik Obora za branitelje Karlovačke županije Tomislav Magdić kazao je da se proslave održavaju svakih pet godina i to naizmjenično u Slunju i Karlovcu. Ove godine na redu je Slunj.

  Uz obilježavanje 25. obljetnice Oluje proslave Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja za područje Karlovačke županije, u Slunju će dan kasnije, 6. kolovoza biti obilježen i Dan grada. Slunjski gradonačelnik Jure Katić kazao je da svim građanima Slunja ova proslava iznimno puno znači.

  Načelnik Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Josip Ribar rekao je da će se za vrijeme proslave u Slunju poštivati sve propisane mjere.

  Sudionici proslave u Slunju morat će se pridržavati osnovnih mjera, a to su razmak od metra i pol između ljudi i higijena. Bit će postavljeni dezinfekcijski punktovi, a bit će organizirana i redarska služba. Apelirano je na sve sudionike da prije odlaska na proslavu izmjere svoju tjelesnu temperaturu.

  Program proslave u Slunju predstavio je voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije Bernardo Pahor.

  Kako je rečeno, okupljanje će biti u 17 sati i 45 minuta na Trgu dr. Franje Tuđmana. U 18 sati u povorci će se krenuti prema spomen obilježju u parku, gdje će sve delegacije položiti vijence i zapaliti svijeće. Zatim će svi sudionici u povorci doći na Trg Zrinskih i Frankopana, gdje će biti služena Sveta misa na otvorenom. U slučaju kiše Misno slavlje bit će u župnoj crkvi, uz strogo poštivanje epidemioloških mjera. Predviđeno trajanje cijelog programa je dva sata.

  Konferencija za medije u Uredu župana
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT