Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Povodom blagdana Ramazanskog bajrama župan Karlovačke županije Damir Jelić uputio je čestitku vjernicima islamske vjeroispovjesti u Karlovačkoj županiji. Župan je svoju čestitku također uputio Predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj dr.sc. Aziz ef. Hasanoviću te glavnom imamu Medžilisa Islamske zajednice u Karlovcu Admiru ef. Muhiću. U tekstu čestitke stoji:

 

Poštovani,

Prigodom blagdana Ramazanskog bajrama, upućujem najsrdačnije čestitke Vama i svim vjernicima islamske vjere u Karlovačkoj županiji i Republici Hrvatskoj. Molitve, žrtve i odricanja tijekom mjeseca Ramazana upućene Svevišnjem neka budu uslišane i nagrađene. Neka nam Bog svima bude na pomoći u izgradnji razumijevanja, međusobnog poštovanja i mira među ljudima.

Podijelite iskrenu radost svima oko sebe.

Uz osobito poštovanje,

ŽUPAN

Damir Jelić

 

dsc 0036 copy copy copy copy copy

U organizaciji Karlovačke županije, Grada Karlovca, Javne ustanove Natura Viva, EDIC Karlovac i tvrtke Zelenilo u petak je, 22. svibnja, prigodno obilježen Međunarodni dan parkova, Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, a u okviru projekta "Živjeti s parkom" 2020. godine. Tom su prigodom posađena četiri nova stabla, stablo crvenog javora, stablo javora i dva stabla divljeg kestena, koji su donacije Grada Karlovca, Karlovačke županije, EDIC-a Karlovac i Zelenila. Stabla su posadili zamjenica župana Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, direktor tvrtke Zelenilo Tomislav Vukelić te voditeljica EDIC-a Karlovac Ivana Šulentić.

Vrbanićev perivoj je zaštićen kao spomenik parkovne arhitekture s ciljem očuvanja njegove krajobrazne i kulturne vrijednosti te je sastavnica povijesne urbane cjeline grada Karlovca. Njime upravlja županijska Javna ustanova Natura Viva koja, u suradnji s Gradom Karlovcem kao vlasnikom perivoja i tvrtkom Zelenilo, redovito provodi brojne aktivnosti održavanja, unapređenja, interpretacije, edukacije i promocije ovog područja. Jedna od takvih akcija je i tradicionalna akcija "Živjeti s parkom" koja se provodi od 2008. godine, a koja je ove godine provedena u skromnijem obimu, zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom. 

 

dsc 0029 copy copy copy copy

Ravnateljica Doma zdravlja Ozalj Nada Diković i direktorica tvrtke Kolos d.o.o. iz Duge Rese Vlatka Lorković Ivšić, u ime tvrtke izvođača radova, potpisale su u petak, 22. svibnja, u Uredu župana Karlovačke županije, Okvirni sporazum o izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade Doma zdravlja Ozalj. Vrijednost ove investicije iznosi 4.487.712,31 kn s PDV-om, što će biti financirano decentraliziranim sredstvima Karlovačke županije. Kroz prvu fazu radova, koja započinje početkom lipnja ove godine, biti će financirano izvođenje radova u vrijednosti 1,6 milijuna kuna, koliko je Karlovačka županija osigurala u proračunu za 2020. godinu. Radovi bi u potpunosti trebali završiti u 2022. godini. Cilj je da se Domu zdravlja Ozalj omoguće bolji uvjeti rada za liječnike i poboljša pristupačnost za pacijente i ostale korisnike prostora, a time i mještanima Ozlja i okolice osigura bolja i kvalitetnija zdravstvena skrb.

Svečano potpisivanje Okvirnog sporazuma održano je uz nazočnost zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar i pročelnice za zdravstvo i hrvatske branitelje Karlovačke županije Maje Vučinić Knežević. Tom je prigodom zamjenica župana, u ime Karlovačke županije, potpisala Odluku o sufinaciranju ovog projekta od strane Karlovačke županije.

 

20200521 092743U utorak, 21. svibnja, u Uredu župana održan je sastanak na temu lovstva u Karlovačkoj županiji. Sastanak je predvodila zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin s pročelnikom Ured župana Kristijanom Čujkom i pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo Renatom Marinković sa suradnicom. Nazočili su predsjednik i tajnik Lovačkog saveza Karlovačke županije, Vinko Pavlić i Robert Gorišek, lovna inspektorica Antonija Bišćan, član Izvršnog odbora Lovačkog saveza Karlovačke županije Ivan Uđbinac i predstavnik Uprave šuma Podružnice Karlovac Albert Ofner.

 

Raspravljalo se o aktualnim pitanjima vezanim za štetne posljedice uzrokovane pandemijom koronavirusom te o prijedlogu mjera za razvoj i unapređenje lovstva na području Karlovačke županije za 2020. godinu.


Dogovorena je daljnja aktivna suradnja u cilju provođenja Zakonskih regulativa i provedbu daljnjih aktivnosti za sanaciju šteta nastalih zbog koronavirusa.

 

img 20200521 075207 copy copy

U Uredu župana je, u utorak 21. svibnja, održan sastanak na temu daljnjih aktivnosti po pitanju izrade Intervencijskog plana. Sastanak je predvodila zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin, uz zamjenika ravnatelja JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Krunoslava Kralja sa suradnicom Evom Mariom Sobotik Pavan. Putem Skype-a, sastanku su nazočili članovi Jedinice za Intervencijski plan. Nakon dovršene Analize područja, koja je potom poslana u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije na pregled, dobivene su upute i preporuke za daljnji rad na dokumentu. Sljedeći korak uključuje prioritizaciju i selekciju projekata s naglaskom na one koji su razvojnog i gospodarskog karaktera. Izradom ovog dokumenta omogućit će se bespovratna sredstva od Europske unije, a kojim će se revitalizirati najugroženiji kraj Karlovačke županije.

 

Podsjećamo, Intervencijski plan uključuje grad Slunj i 6 susjednih općina Cetingrad, Krnjak, Plaški, Rakovica, Saborsko i Vojnić. Cilj je Intervencijskog plana prepoznati potrebe ovoga područja kako bi se kroz projekte doprinijelo njihovom rješavanju. Također, stvaranjem demografskih i gospodarskih pomaka, stvorit će se stabilniji temelj za daljnji razvoj.

 

 

 

img 20200520 111858 403 copyPovodom Svjetskog dana pčela, zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin s predsjednicom Pčelarskog društva Ogulin Vesnom Kovačević, načelnikom Perom Damjanovićem i zamjenikom Ivanom Šegom obišla je obitelj Brdar iz Plaškog, koja se već 18 godina bavi pčelarstvom. Posjeduju oko 50 košnica i članovi su Pčelarskog društva Ogulin u kojem aktivno sudjeluju. Razgovarali smo o trenutnoj situaciji pčelarstva, proizvodnji meda i svim blagodatima koje pruža.

 

Pčelarsko društvo Ogulin obuhvaća grad Ogulin i općine Plaški, Josipdol i Tounj te broji 131 člana. Većim dijelom, radi se o pčelarima koji posjeduju manje od 30 košnica. Predsjednica Pčelarskog društva Vesna Kovačević iskazala je kako se krajem rujna svake godine, održavaju Dani meda na kojima se već tradicionalno predstavljaju proizvodi lokalnih proizvođača. Osim podrške lokalnim proizvođačima, cilj je usvajanje navike korištenja meda u svakodnevnom životu, kao jednog od zdravog proizvoda. Također, Pčelarsko društvo nekoliko puta godišnje provodi radionice i edukacije u vrtićima i osnovnim školama, kako bi se najmlađe populacije upoznale s važnosti pčela koje imaju za gospodarstvo i okoliš.

 

Ono što je važno za reći, Ogulin je zajedno s Gorskim Kotarom, ušao u zaštitu oznakom izvornosti „Goranskog meduna“. Radi se o crnogoričnom medu, životinjskog podrijetla, za čiju proizvodnju je zainteresirano čak 30-ak pčelara s područja, gdje je uključena i općina Saborsko.

dsc 0040 copy copy copy copy copy 

Svečana dodjela Javnih priznanja Karlovačke županije za 2019. godinu, Plaketa i Nagrada za životno djelo održana je u utorak, 19. svibnja, na Starom gradu Dubovcu.

Kako zbog situacije uzrokovane virusom COVID-19 ove godine nije bilo moguće održati svečano obilježavanje Dana Karlovačke županije te tako ni svečanost predaje Javnih priznanja dobitnicima, po okončanju mjera koje su priječile mogućnost održavanja okupljanja ovog tipa, stekli su se uvjeti za konačno održavanje prigodne predaje nagrada laureatima. Tako su danas, unutar povijesnih zidina Starog grada Dubovca u Karlovcu, dobitnici Javnih priznanja Karlovačke županije, u nazočnosti predstavnika županijske izvršne i zakonodavne vlasti, preuzeli svoja zaslužena priznanja. 

Dobitnicima su Plakete i Nagrade za životno djelo uručili župan Karlovačke županije Damir Jelić i predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić te zamjenici predsjednika Županijske skupštine Jadranka Golubić i Ivan Vuković.

Ovogodišnji dobitnici Plaketa su: Nikola Car, za poseban doprinos u razvoju sporta i promidžbu Karlovačke županije; Nataša Lemić, za poseban doprinos u društvenom aktivizmu i društvenom radu u zajednici; Ivanka Vukas Grdić, za izniman doprinos u humanitarnom radu i promicanju vrijednosti Domovinskog rata; Josip Prahović za poseban doprinos u razvoju inovacija i njihovoj uspješnoj primjeni u gospodarstvu i tvrtka Maksim Trade Energija d.o.o. Žakanje, za izniman doprinos u razvoju gospodarstva Karlovačke županije. Nagrade za životno djelo pripale su Dubravku Deliću, za dugogodišnje djelovanje kojim je svojim društvenim angažmanom i gospodarskim aktivnostima pridonio razvitku i promociji Karlovačke županije,  umirovljenom generalu Hrvatske vojske Izidoru Češnjaju, za poseban doprinos u obrani Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata na području Karlovačke županije te Mladenu Kuki, za izniman doprinos u razvoju planinarstva, speleologije i ekspedicionizma te promidžbu Karlovačke županije. Kako general Češnjaj zbog bolesti nije mogao nazočiti svečanosti, nagradu je umjesto njega preuzela njegova kćerka Ines Češnja, a u ime nagrađenih se inspirativnim govorom zahvalio Dubravko Delić.

 

img 20200519 wa0002 001U utorak 19. svibnja 2020. godine, u Uredu župana, održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen javni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, za Program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“ za 2020. godinu. Govornici konferencije bili su zamjenik župana Mirko Martinović i zamjenik ravnatelja Regionalne razvojne agencije Krunoslav Kralj, a prisustvovala je i Tihana Stanković Čohan, viša stručna suradnica za gospodarstvo.

 

Ovaj Javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) sa sjedištem na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Prema Popisu prihvatljivih područja provedbe Programa prema vrijednosti indeksa razvijenosti, na području Karlovačke županije, to su općine Krnjak, Plaški, Cetingrad, Saborsko, Vojnić, Lasinja, Barilović, Josipdol i grad Slunj. Ukupna vrijednost poziva je 12,5 milijuna kuna, a novac će biti raspoređen na prve četiri skupine jedinica lokalne samouprave po razvijenosti.
 
Sredstva su namijenjena za dvije skupine aktivnosti. Skupina A uključuje ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje, ulaganje u razvoj novih proizvoda/usluga, prilagodba, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora. Skupina B odnosi se na usluge korištenja vanjskih subjekata u razvoju proizvoda, marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta, edukacije i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika. Sredstva za provedbu aktivnosti iz Skupine A odobravaju se u 100% iznosu prihvatljivih troškova, dok sredstva za provedbu aktivnosti iz Skupine B ne mogu iznositi više od 40% ukupno prihvatljivih troškova.

 

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 50.000,00 kuna. Najviši iznos potpore koje se može dodijeliti je 200.000,00 kuna.
Prijave se zaprimaju isključivo od 12. svibnja 2020. godine, a javni poziv otvoren je do 26. svibnja 2020. godine.

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT