Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

dsc 0009 009

Konferencija za medije povodom proteka godine dana od početka rada na tzv. „Ogulinskom modelu“ rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u projektu obrane od poplave grada Ogulina održana je u četvrtak, 15. studenog, u Vijećnici Grada Ogulina.
O temi su govorili predstavnici Ogulina gradonačelnik Dalibor Domitrović i saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, župan Karlovačke županije Damir Jelić i županijska pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Marina Jarnjević, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te predstojnica Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji Ines Pavlačić, uz nazočnost članova pravnih timova koji provode ovaj model. Nakon godinu dana rada ovaj se model pokazao iznimno učinkovit te su svi sudionici konferencije suglasni da je ovaj jedinstven model u Hrvatskoj dobar primjer kako se sinergijom svih sudionika mogu postići mnogo bolji učinci. Prezentirano je to i podacima koji su najbolji pokazatelj uspješnosti, a oni kažu da je u godinu dana otkad su pravni timovi krenuli rješavati imovinsko-pravne poslove na ovom projektu broj riješenih predmeta povećan za 7 puta. Od ukupno 790 čestica, u obuhvatu Sporazuma je njih 339. Od početka rada, odnosno 15. studenog 2017. godine, kada je Sporazum potpisan, riješeno je 176 čestica, a prije toga je godišnje rješavano 25 čestica, iz čega se jasno vidi veliko ubrzanje i učinkovitost u radu. Župan Jelić osobno je pohvalio sve koji rade na ovom projektu te zahvalio svim pravnicima, napose onima koji su zaposleni u drugim institucijama, na vrijednom radu koji je rezultirao ovako dobrim učinkom.

Generalni direktor hrvatskih voda Zoran Đuroković je u svojoj prezentaciji prikazao presjek radova na projektu obrane od poplave Ogulina, napomenuvši da cijeli projekt košta 185 milijuna kuna, od čega su 85% sredstva iz EU fondova. Prema njegovim riječima, za očekivati je da se cijeli projekt obrane od poplave Ogulina završi do 2023. godine.   

dsc 0013 010 

Govornici na konferenciji za medije u Gradu Ogulinu

dsc 0018 009

Gradonačelnik Dalibor Domitrović poželio je dobrodošlicu u ime Grada Ogulina

dsc 0020 015

Nazočan je bio i predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić

dsc 0026 010

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković održao je prezentaciju projekta Obrane od poplave Ogulina

dsc 0030 004

Sadržaj prezentacije Hrvatskih voda

dsc 0016 008 copy

Saborski zastupnik Tomislav Lipošćak izvjestio je o saborskoj proceduri za prihvaćanje tzv. Zakona o Kupi

dsc 0003 010 copy

U ime Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji obratila se predstojnica Ines Pavlačić

dsc 0036 006

O broju odrađenih predmeta izvjestila je koordinatorica tima, pročelnica za graditeljstvo i zaštitu okoliša Karlovačke županije Marina Jarnjević

dsc 0034 006

U ime djelatnika pravnih timova koji rade na Oguliskom modelu obratila se Nikolina Zrnić

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT