Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 

pametna županija copyU suradnji s izrađivačima Strategije Karlovačka županija - Pametna županija, tvrtkama Infodom i Infocumulus te jedinicama lokalne samouprave, održane su javne tribine u sklopu provedbe javnog savjetovanja za dokumente Strategija Karlovačka županija - Pametna županija i Akcijski plan. Javne tribine održane su u svih 5 gradova Karlovačke županije, gdje su bile uključene i pripadajuće općine. U prvom dijelu, izrađivači Strategije predstavili su projekt izrade Strategije nakon čega su predstavnici jedinica lokalne samouprave prezentirali svoje projekte digitalizacije i informatizacije poslovanja s ciljem stvaranja što efikasnijeg okruženja za građane. Također, građani su imali mogućnost izravnog sudjelovanja u tribini, postavljanjem pitanja ili eventualnog prijedloga, bilo s mjesta održavanja online tribine ili bilo kojeg drugog mjesta, putem interneta. Svih 5 webinara bili su praćeni putem kamera i uživo su se prenosili putem interneta.

 

Tribine su pokazale kako svaka općina i grad Karlovačke županije, provode projekte kojima je cilj informatizirati javnu upravu i u konačnici prijeći na digitalno poslovanje što uključuje korištenje geoinformacijskog sustava (GIS) za razne svrhe: vođenje registra nekretnina, prostornih planova, komunalne infrastrukture, zatim uvođenje e-pisarnice i e-obrazaca. Nadalje, gotove sve jedinice lokalne samouprave rade na modernizaciji sustava javne rasvjete zamjenom u led rasvjete radi uštede troškova električne energije i troškova održavanja te smanjenje potrošnje električne energije i CO2. Također, nužno je spomenuti i projekt Wifi4EU kojim su gradovi i općine zaprimile voucher u iznosu od 15.000 eura za omogućavanje visokokvalitetnog pristupa internetu. Radi se o postavljanju pristupnih točaka na određenim lokacijama kako bi se povećala kvaliteta života u lokalnoj zajednici. U svrhu što kvalitetnije usluge, jedinice lokalne samouprave provode projekte za postavljanje pametnih klupa i info ploča, e-punionice za električne automobile, provode energetske obnove i opremaju škole.

 

Razvijanjem vlastite digitalne infrastrukture i korištenjem pametnih rješenja te njihovim umrežavanjem, nastoji se svakodnevne aktivnosti učiniti što kvalitetnijim kako bi se stvorili povoljni uvjeti za gospodarski rast, odnosno kvalitetniji život svim žiteljima gradova i općina.

 

Putem webinara, javno savjetovanje otvoreno je do 28. veljače te svi zainteresirani građani, svojim prijedlogom, još uvijek stignu doprinijeti kreiranju Strategije.

 

20200217 170442

1. dan - javna tribina u Gradskoj vijećnici Grada Slunja

 

20200218 171047

2. dan - javna tribina u Gradskoj vijećnici Grada Duga Rese 

 

20200219 174021

3. dan - javna tribina u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Gradu Ogulinu

 

20200220 170332

4. dan - javna tribina u Gradskoj vijećnici Grada Ozlja

 

20200221 170331

5. dan - javna tribina u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" Karlovac

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT