Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

dsc 0014 012

Blagdan svetog Josipa u utorak, 19. ožujka, tradicionalno se obilježava u mnogim mjestima Karlovačke županije. Svečanosti se, uz različit program i sadržaje, održavaju u Josipdolu, Cetingradu, Bariloviću te u Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa na Dubovcu, u Karlovcu. Tako je središnje Misno slavlje u Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa na Dubovcu predvodio pomoćni biskup zagrebački mons dr. Ivan Šaško. Uz mnogobrojne vjernike i uzvanike na Misnom slavlju je prisustvovao i župan Karlovačke županije Damir Jelić.

Općina Josipdol u slavu svog zaštitnika sv. Josipa obilježava i Dan općine te je tom prigodom u prostoru  vijećnice održano zajedničko  druženje uz prezentraciju općinskih projekata, a potom su, u spomen na poginule hrvatske branitelje, položeni vijenci i upaljene svijeće. U Župnoj crkvi Sv. Josipa služena je Sveta misa. Svečanosti su u ime Karlovačke županije nazočili saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, kao izaslanik župana te predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić. 

dsc 0012 018 

Okupljeni gosti u Sv. Josipu

dsc 0013 017

Župan Damir Jelić s predstavnicima Hrvatske vojske i policije na Svetoj misi

dsc 0022 015

Mnogobrojni vjernici okupili su se u Nacionalnom svetištu na Dubovcu

dsc 6020

Rektor Nacionalnog Svetišta Svetog Josipa mons. Antun Sente poželio je dobrodošlicu brojnim prisutnim vjernicima

dsc 6034 1

Pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Ivan Šaško predvodio je Misno slavlje

dsc 5979

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT