Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

dsc 0002 005

Predstavljanje Programa razvoja poljoprivrede u Karlovačkoj županiji bila je tema konferencije za medije koja održana u ponedjeljak, 11. lipnja, na prostoru Poljoprivredne zadruge Ogulin, Dujmića selo 20 u Ogulinu.

Nazočnim novinarima najprije se obratio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije Željko Fanjak koji je u svom obraćanju istakao promjene u odnosu na prošlogodišnje mjere. Naime, Karlovačka je županija svojim mjerama nastojala objediniti sve što tržište traži od poljoprivrednika, a usmjerili su ih na njih kao krajnje korisnike, ali i na jedinice lokalne samouprave.

Pored standardnih mjera, povoljnije će sufinancirati kamatne stope na kredite, a novitet je i sufinanciranje izrade kreativnih rješenja za ambalažu, logotipe, predstavljanja na sajmovima i sl.

Ovime se nastoji maksimalno uskladiti potrebe tržišta i poljoprivrednika, a želja je omogućiti poljoprivrednicima da prodaju sve svoje proizvode, koji su zbog svoje kvalitete nadaleko poznati i priznati.

Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin naglasila je da Karlovačka županija spada u ruralne županije sa slabom naseljenošću i s velikim poljoprivrednim površinama, što zemlju čini idealnom za obrađivanje. Poljoprivrednicima je obećala da će Županija učiniti sve kako bi njihov rad bio isplativ, a proizvod što lakše prodan, po mogućnosti na kućnom pragu. Konferenciji za medije nazočili su i zastupnik u Hrvatskom saboru Tomislav Lipošćak, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović sa zamjenikom Danijelom Vukelja i Vladimirom Kubelkom.

Nakon održane konferencije za medije sudionici su u pratnji domaćina upravitelja PZ Ogulin Marinka Sabljaka obišli i razgledali proizvodne prostore za kiseljenje i pakiranje ogulinskog kiselog kupusa.

dsc 0007 011 

Upravitelj PZ Ogulin Marinko Sabljak

dsc 0011 012

Poljoprivredne površine PZ Ogulin

dsc 0020 009

Obilazak bazena za kiseljenje kupusa

dsc 0026 004

U pogonu pakiranja

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT