Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Obavijesti

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 

20190718 122548

U nazočnosti zamjenice župana Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin u Dugoj Resi je u četvrtak, 18. srpnja, tvrtka Komunalno Duga Resa d.o.o. predstavila projekte i ulaganja u vodoopskrbni sustav Duge Rese i susjednih općina. Kako je rekao direktor tvrtke Ivan Klokočki, tvrtka je prije godinu i pol započela provedbu više programa na organizaciji vodoopskrbnog sustava, a sve putem natječaja Hrvatskih voda koje su kao partner prihvatile sve predložene projekte. Ukupna vrijednost projekata je oko 50 milijuna kuna. Najznačajniji su izrada bunara u Novigradu, uređenje tamošnjeg vodocrpilišta, uređenje vodovoda prema Generalskom Stolu, sanacija gubitaka, spojni cjevovod od Novigrada do Frketić Sela i drugi. 

Radovima na vodocrpilištu Novigrad osigurat će se dodatna sigurnost, a vodu će dobiti i naselja koja je do sada nisu imala, poput Grbrka, Grganjice, Bukovlja, Novog brda i drugih.

Kad je riječ o vodama neizbježna je bila i tema nedavnog zablaćenja Mrežnice. Ispred Karlovačke županije zamjenica župana Martina Furdek Hajdin podsjetila je da će se formirati tijelo koje će raditi na istraživanju uzroka. Uključit će se i stručne tvrtke koje će raditi na tome i biti koordinirane od strane Hrvatskih voda, međutim ukoliko će trebati financijska ili administrativna pomoć Županija će također pomoći. Isto tako Županija se uključila u rješavanje vodoopskrbe u Generalskom Stolu, a potpomogla je i ovogodišnje čišćenje rijeke Mrežnice, koje bi trebalo biti nastavljeno dogodine. Projekt Aglomeracije koji će se provoditi na području Karlovca, Barilovića i Duge Rese, ukupno vrijedan gotovo 400 milijuna kuna, trebao bi krenuti dogodine. Formirano je i Povjerenstvo kojeg čine po tri člana Hrvatskih voda, HEP-a i Županije, koje bi trebalo ponuditi rješenja kako ublažiti štete koje nastaju kao posljedica djelovanja HE Lešće, a uskoro će biti sklopljen i sporazum. Isti stručnjaci i inženjeri bit će članovi su Povjerenstva za Mrežnicu.

Komunalno Duga Resa brine za više od 540 kilometara cjevovoda, na površini od oko 450 kilometara četvornih, zapošljava 46 djelatnika te zahvaća oko 2,4 milijuna kubika vode godišnje. Godišnji gubici su bili veći od milijun kubika, ali zahvaljujući projektu smanjenja gubitaka, već su značajno smanjeni. Predstavnici Hrvatskih voda, na čelu sa zamjenikom generalnog direktora Davorom Vukmirićem i Grada Duge Rese potom su obišli izvedene radove na terenu te bili nazočni otvaranju radova na vodovodu prema Frketić Selu, u dužini 1400 metara, čime će biti osigurana dodatna vodoopskrba cijelog sustava prema Generalskom stolu i Bosiljevu.

20190718 123049

Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT