Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

dsc 0012 003 copy

Župan Karlovačke županije Damir Jelić danas je (petak, 15. lipnja) u dvorani za sastanke Ureda župana potpisao prijave za četiri Centra kompetencija koji će biti kandidirani na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja. Karlovačka županija danas prijavljuje razvojne planove za četiri Centra kompetencija i to za Tehničku školu Karlovac sektor strojarstva samostalno, a elektrotehniku u partnerstvu s Elektroindustrijskom i obrtničkom školom Rijeka u Primorsko-goranskoj županiji kao i sektor turizma i ugostiteljstva za Trgovačko-ugostiteljsku škola koja je partner Ugostiteljskoj školi u Opatiji. Četvrti sektor koji Karlovačka županija prijavljuje je zdravstvo za Medicinsku školu Karlovac.

Na raspolaganju je milijardu kuna sredstava za Centre kompetencija koji će biti raspodijeljeni po svim županijama za pet sektora (turizam i ugostiteljstvo, strojarstvo, elektrotehnika, informacijske i komunikacijske tehnologije, poljoprivreda i zdravstvo).

Regionalni centar kompetentnosti mjesto je izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojemu se uz osnovno djelatnost strukovnog obrazovanja, obavlja i osposobljavanje i usavršavanje te druge djelatnosti koje pridonose poboljšanju kvalitete strukovnog obrazovanja, te njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržišta rada. Ugovore o suradnji za Centre kompetencija potpisalo je 148 pravnih subjekata u poduzetništvu i obrtništvu koji će kroz Ugovore sudjelovati u promociji zanimanja potrebnih tržištu rada, razvoju i modernizaciji nastavnih programa, usavršavanju zaposlenika u vlastitim poduzećima/obrtima te opremanju Centra najmodernijom opremom, alatima i strojevima.

Temeljna obilježja Centra su inovativne metode učenja i poučavanja, učenje temeljeno na radu za učinkovitije uključivanje polaznika na tržište rada, usavršavanje nastavnika, visokokvalitetna infrastruktura, kreativna i konstruktivna suradnja sa socijalnim partnerima, javnim sektorom, gospodarskim subjektima, visokim učilištima te drugim institucijama.

Potpisivanju su nazočili zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Medić sa suradnicima, direktor Županijske komore Karlovac Damir Furdek, predstojnica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ivana Mehle, ravnatelji Trgovačko-ugostiteljske, Tehničke i Medicinske škole Karlovac  - Damir Pleša, Ivan Janković te Jasminka Štajcer, partneri iz Primorsko-goranske županije; ravnatelj Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije Vedran Kružić i suradnice iz Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje iz Primorsko-goranske županije te koordinator provedbe razvojnih projekata Krunoslav Kralj iz Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA.

 dsc 0015 001 copy

Župan Damir Jelić potpisao je prijave za četiri Centra kompetencija koji će biti kandidirani na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja

dsc 0010 003

Potpisivanju je održano u dvorani za sastanke Ureda župana

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT