Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 


Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se 9. prosinca, od 2003. godine, kada je Opća skupština UN posebnom rezolucijom ukazala na problem korupcije i potrebu svakodnevne borbe protiv nje. Rezolucija je prihvaćena kako bi se upozorilo na problem i posljedice korupcije te se promicali mehanizmi za borbu protiv korupcije koja predstavlja društvenu pojavu koja narušava temeljne ljudske vrijednosti, nanosi ogromne štete društvu i ugrožava gospodarski, društveni i politički razvoj. Korupcija prodire u sve segmente društva i predstavlja najveću ugrozu gospodarskog, društvenog i političkog razvoja te prosperiteta Hrvatske.
Karlovačka županija u toj borbi daje svoj doprinos kroz  Antikorupcijsko povjerenstvo koje je osnovano 2014. godine te je savjetodavno tijelo Županijske skupštine. Svojim aktivnostima Antikorupcijsko povjerenstvo nastoji ohrabrivati građane da uočavaju i prijavljuju koruptivne oblike ponašanja, donijelo je dugoročni Akcijski plan djelovanja te provodi edukativne sadržaje čime se nastoji razvijati svijest o važnosti i ulozi građana u aktivnoj borbi protiv korupcije i stvaranja nulte stope tolerancije na korupciju na svim razinama.
Na Međunarodni dan borbe protiv korupcije podsjećamo svakog građanina da je prevencija i borba protiv korupcije prioritet našeg svakodnevnog odgovornog djelovanja. Društva koja imaju visoke standarde transparentnosti, javno dostupne podatke i učinkovite institucije su bogatija, a njihovi građani uživaju u kvaliteti javno dostupnih usluga. Stvaranjem društvene klime s pozitivnim društvenim vrijednostima, poput poštenja i povjerenja, koruptivno ponašanje postati će društveno neprihvatljivo i izazvati opću osudu cijelog društva, a ne samo hrabrih pojedinaca.
Sve sumnjive koruptivne oblike ponašanja na području Karlovačke županije građani mogu prijaviti na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pristigle prijave se razmatraju i, po potrebi, prosljeđuju nadležnim institucijama na daljnje postupanje.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije Antikorupcijsko povjerenstvo u suradnji s predstavnicima Transparency Internationala Hrvatska (TIH) u organizira ANTIKORUPCIJSKI SAT U SREDNJIM ŠKOLAMA koji će se održati u ponedjeljak, 09.12.2019.g. u Aquatici, Branka Čavlovića Čavleka 1a, Karlovac, s početkom u 17 sati. Cilj radionice je okupiti učenike završnih razreda srednjih škola te predstaviti ključne aktivnosti koje se provode u borbi protiv korupcije. Poseban fokus radionice biti će posvećen uzrocima i razlozima pojave korupcije u javnom i privatnom sektoru, štetnosti i posljedicama korupcije te najefikasnijim sredstvima u suzbijanju korupcije poput transparentnosti, odgovornog glasovanja na izborima te solidarnost i podrške zviždačima. Učenici će imati priliku izraziti svoje mišljenje i stav, raspraviti to s drugim učenicima i osvijestiti sam problem korupcije.

 

dsc 0024 023 

Povodom blagdana Svetog Nikole u petak, 6. prosinca, zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, sa suradnicima, posjetili su Dječji odjel Opće bolnice Karlovac i darivali male pacijente. Tom je prigodom goste iz Grada Karlovaca i Karlovačke županije dočekao zamjenik ravnatelja OB Karlovac prim. dr. Vladimir Bauer. Na Dječjem odjelu prisutne je pozdravila voditeljica odjela dr. Marija Spajić koja se zahvalila u ime osoblja i malih pacijenata Dječjeg odjela na posjeti i darovima.
Nakon posjete OB Karlovac zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar će posjetiti Dječji vrtić Žakanje, gdje će djeci uručiti prigodne poklone. Posjet vrtiću u Žakanju planiran je za 14,30 sati.

img 9e02d04572f423bd4f442dfb5b3a3eb0 v copy copy

Karlovačka županija ulaže značajna financijska sredstva u školstvo i obrazovanje djece kroz aktualni projekt 407 za 047 Karlovačke županije. U tijeku su radovi na energetskoj obnovi u OŠ E. Kvaternika Rakovica i OŠ Plaški te u karlovačkim srednjim školama, Prirodoslovnoj i Mješovitoj industrijsko-obrtničkoj školi, u kojoj se upravo radi i na unutarnjem uređenju novog prostora na Strugi. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi oko 25 mil. kn, a ostvareno je i sufinanciranje iz europskih sredstava kroz natječaje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Župan Damir Jelić obišao je danas, u pratnji načelnika Općine Rakovica Franje Franjkovića i ravnateljice Osnovne škole Eugen Kvaternik u Rakovici Vere Ljubanović Grdić, radove na energetskoj obnovi ove škole. Radi se o projektu vrijednom 4,9 milijuna kuna, a sufinacirani dio Ministarstva graditeljstva iznosi 3,4 milijuna kuna, dok je ostatak financiran sredstvima Karlovačke županije. Projektom je planirana toplinska izolacija pročelja zgrade, zamjena vanjske stolarije, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, toplinska izolacija zida prema tlu, izmjena krovišta, zamjena postojeće rasvjete LED rasvjetom, kao i obnova kotlovnice postavljanjem novog kotla i zamjenom energenta (lož ulje će se zamijeniti peletima) te ugradnja sustava ventilacije. Radove na ovom projektu izvodi tvrtka Građevinarstvo Stipić, a posao bi trebao završiti do kraja travnja 2020. godine.

 dsc 0050 007 copy

U povodu 5. prosinca, Međunarodnog dana volontera, Karlovačka županija i Grad Karlovac priredili su zajednički prijam za volontere koji sudjeluju u programu KA RADDAR – potencijalno darovitih učenika.
Prijemu je, u Uredu župana Karlovačke županije, nazočilo pedesetak volontera, učenika Gimnazije Karlovac i Tehničke škole u Karlovcu te Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije, zajedno s ravnateljicom Gimnazije Karlovac Snježanom Štranjgar, profesorom Antom Gagulom iz Tehničke škole Karlovac i tajnicom Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije Suzanom Šnajder.
Volontere su ugostile zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar i Renata Kučan, u ime Grada Karlovca, sa suradnicima te im zahvalile na njihovom vrijednom volonterskom radu na projektu KA RADDAR. U znak zahvale i sjećanja na ovaj prijam volonterima su podijeljeni zajednički pokloni Karlovačke županije i Grada Karlovca.

 20191205 212834 copyU Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma u Hrvatskoj akademiji, znanosti i umjetnosti, u četvrtak 5.12.2019. godine, održano je prigodno obilježavanje 100 godina autobiografije koju je napisao Nikola Tesla „Moji pronalasci“. Naime, u dobi od 63 godine, Nikola Tesla je ispisao priču o svom kreativnom životu. Knjiga je prvi puta objavljena 1919. godine u magazinu Electrical Experimenter. Mnogi veliki filozofi i izumitelji su djelovali u području društva, znanosti i tehnologije, no nisu svi uspjeli postići ono što je postigao Nikola Tesla. O njegovom životu, radu i izumima raspravljali su akademici Davor Pavuna, Darko Gojanović, Darko Žubrinić i Istvan G. Kocsis, dok je zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin predstavila projekt „Nikola Tesla Experience Center“ . 

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT