Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

dsc 0003 copy copy

Kolegij župana s pročelnicima Karlovačke županije održan je u utorak, 14. siječnja u Gradskoj vijećnici u Ozlju. Na kolegiju, na kojem je sudjelovao i kolegij gradonačelnice Grada Ozlja Gordane Lipšinić, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na ozaljsko područje. Tako su županijski dužnosnici i pročelnici, na čelu sa županom Damirom Jelićem, upoznali domaćine o aktivnostima Županije na temama demografije, radnih mjesta i zapošljavanja, državne imovine i rješavanja njenog statusa, Centra za gospodarenje otpadom Babina gora, izdavanjem akata za gradnju, projektom obnove starih gradova "Dodir civilizacija", Regionalnim centrom kompetencija, projektom Expiriance Center Nikola Tesla, radom i projektima Razvojne agencije te prijenosom poslova ureda državne uprave u nadležnost Karlovačke županije.

Gradonačelnica Ozlja sa svojim je suradnicima predstavila rad gradske uprave i projektima na kojim rade. Spomenute su tako demografske mjere na kojima Grad Ozalj sustavno radi, potpore u poljoprivredi i turizmu, kao granama koje imaju poseban značaj za ovo područje, kao i projekti iz domene zbrinjavanja otpada i uređenja komunalne infrastrukture, posebno prometnica i javnih prometnih površina. Kao jedan od značajnijih projekata spomenuta je dogradnja dječjeg vrtića "Zvončić" u Ozlju. Radi se na projektu proširenja škole i izgradnja školske sportske dvorane. Predstavljena je izgradnja prometne infrastrukture u poduzetničkoj zoni Lug, projekt Susret s rijekom i izgradnja šetnice uz rijeku Kupu. Također su predstavljeni projekti dogradnje gradske knjižnice, Ozalj Smart City, projekt izgradnje nogostupa u Jaškovu te izgradnja društvenog doma u istom mjestu. Razgovaralo se i o projektima Centra za posjetitelje Slava Raškaj, uređenja gradskih ulica i trga u Gornjem Ozlju kao i istraživačko-edukacijskog centra u Vrhovcu, u Plepelić dvoru.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Turković predstavio je projekte obnove i uređenja županijskih i lokalnih cesta na području Ozlja, gdje je u 2019. godini ŽUC uložio gotovo 3,5 milijuna kuna.

Nakon održanog kolegija župan i gradonačelnica sa suradnicima su obišli jednu od tako obnovljenih prometnica. Radi se obnovljenoj dionici ceste ŽC3097 u Vrškovcu za koju je obnova dionice od 600 metara utrošeno blizu 600 tisuća kuna, a ove je godine u planu obnoviti još 800 metara iste prometnice.

Također je spomenuto rješavanje pitanja izgradnje mosta u Gornjem Pokupju na rijeci Kupi, iznimno važnog za ozaljski kraj. Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin istaknula je stalne kontakte Županije s Hrvatskim cestama i najavila mogućnost da radovi na ovom mostu krenu krajem veljače ove godine.

dsc 0009 copy copy copyZajednički kolegij u Ozlju

dsc 0019 copy copy

dsc 0027 copydsc 0030Obnovljena dionica ceste u Vrškovcu

dsc 0036 copy copy copy

Gradonačelnica Gordana Lipšinić zahvalila je Županiji na potpori u projektima na ozaljskom području

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT