Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

dsc 0020 031

U organizaciji Udruge za promociju kulture, trgovine i ulaganja Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe u četvrtak je, 12. prosinca, boravila delegacija kineskog grada Ningbo iz istočnog dijela Narodne Republike Kine. Šesteročlano izaslanstvo ovog visokoidustrijaliziranog grada, koji ima 20 tisuća dolara BDP-a po stanovniku i preko 45 tisuća trvtki, predvodio je zamjenik direktora gradske uprave Zhu Deren. Izaslanstvo je u ime Karlovačke županije ugostio zamjenik župana Mirko Martinović, sa suradnicima, uz nazočnost direktora HGK Županijske komore Karlovac Damira Furdeka, ravnatelja Javne ustanove Regionalna razvojna agencije Karlovačke županije JURRA-e Vilka Klasana te suradnika iz Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije Željka Fanjka i Ane Valić. Zamjenik župana Mirko Martinović je uz dobrodošlicu gostima predstavio Karlovačku županiju i njene glavne karakteristike, a o gospodarstvu Karlovačke županije prezentaciju je održao direktor HGK Županijske komore Karlovac Damir Furdek. Gostima je predstavljena i turistička ruta Nikola Tesla te mogućnosti ulaganja u Karlovačku županiju, napose u turizam, poljoprivredu, proizvodnju hrane te gospodarske zone.

Članovi kineske delegacije predstavili su gospodarstvo grada Ningbo, s naglaskom na profil industrijske proizvodnje koja je visoko tehnološki razvijena, a jedna od največih kineskih luka predstavlja glavnu luku za trgovinu i automobilsku industriju. Glavna je to kineska luka za izvoz i uvoz u zemlje Istočne i Srednje Europe s velikim potencijalom daljnjeg razvoja. Gosti iz Kine pokazali su interes za daljnju suradnju u segmentu trgovine poljoprivrednih proizvoda, voća i povrća i vina iz Hrvatske, a obzirom na povoljan geografski i prometni položaj i za moguća ulaganja u ovdašnje gospodarske zone. Dogovoreni su dalnji kontakti na razini gospodarskih komora te na regionalnoj političkoj razini.      

 

dsc 0008 029

Članovi kineske delegacije u Uredu župana

dsc 0004 027

Prezentacija o hrvatsko-kineskim gospodarskim odnosima

dsc 0014 022

Zamjenik župana Mirko Martinović i Zhu Deren razmijenili su prigodne poklone

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT