Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Obavijesti

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

Europski tjedan kretanja održava se svake godine od 16. do 22.rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova, potrebi primjene akcija za smanjenje zagađenja u urbanim sredinama, promociji prava na zdravi život te edukaciji građana s ciljem poboljšanja kvalitete života u gradu. Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („Zero-emission mobility for all“) odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu. Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane.
Tim povodom, pročelnica UO za školstvo Marija Šćulac danas je posjetila OŠ Barilović, koja se uključila u akciju. 

 

Na području Karlovačke županije postoje poduzetničke zone kao dio ukupne poduzetničke infrastrukture, međutim, niti jedan drugi oblik poduzetničke potporne institucije ne postoji. Iz tog razloga je nastala inicijativa osnivanja Poduzetničkog centra jer ne postoji centralno mjesto na kojem postojeći poduzetnici, ali i oni koji tek kreću u poduzetništvo (poduzetnici početnici, mladi poduzetnici) mogu dobiti sve objedinjene i cjelovite informacije koje su mu potrebne, educirati se, razvijati svoje poduzetničke vještine, kreativnost i inovativnost, razmjenjivati iskustva s drugim poduzetnicima. Poduzetnički centar, sukladno zakonskoj regulativi, imat će zadatak operativnog provođenja mjera za razvoj i poticanje poduzetništva na lokalnom ali i širem području (županija) te će predstavljati središte stručne i edukativne pomoći poduzetnicima radi razvoja poduzetništva za područje Karlovačke županije. Općenito, poduzetništvo je pokretač cjelokupnog gospodarstva te je ključno za povećanje konkurentnosti i stvaranje radnih mjesta.

img 20200921 wa0024Povodom Dana sadnje drveta, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar uz pročelnicu Upravnog odjela za školstvo Mariju Šćulac posjetila je Šumarsku i drvodjeljsku školu Karlovac. Sadnjom drveta pomažemo našem planetu te razvijamo svijest o kulturnom i biološkom bogatstvu. Za tu prigodu posađena je sadnica Gupčeve lipe koju su donirale Hrvatske šume, a uz zamjenicu župana posadili ravnatelj Šumarske škole, profesorica Milka Konta te učenici 2.a razreda Josip Miletić i Filip Horvat.

 

 

jl euprojekt naslovna 1 1080x511Projekt Karlovačke županije Kažu zdravlje, u  kategoriji “Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici” ušao je u finale izbora za najbolji županijski EU projekt.  
Sam izbor pokrenuli su zajednički Jutarnji list, Hrvatska zajednica županija, Ured Eu parlamenta u Hrvatskoj i župan.hr . Od subote 19. rujna počinje glasovanje za projekte na platformi Jutarnjeg lista, na kojoj će se birati Najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti. Stručni žiri 1. listopada će, pak, izabrati pobjednike u četiri kategorije – Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos znanosti i inovacijama i Doprinos poduzetništvu. U izboru najboljeg projekta obuhvaćeni su projekti provedeni i/ili završeni u prethodne dvije godine, odnosno u 2018. ili 2019. Projekti se biraju u četiri kategorije.

 

120039268 731741940742864 3051014680304688058 o copyNasilje nad ženama je duboko ukorijenjeno u svim društvenim strukturama te predstavlja jedan od najčešćih oblika kršenja ljudskih prava u cijelome svijetu pa tako i u Republici Hrvatskoj. Činjenica da su žrtve nasilnih ponašanja u obitelji većinom osobe ženskog spola ukazuje na potrebu za stalnim osvješćivanjem javnosti, ali i senzibilizacijom svih stručnjaka i članova društva posebno uzimajući u obzir složenost dinamike nasilja među bliskim osobama.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT