Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

dsc 0016 010

Rezultati šestomjesečnog rada na provedbi Sporazuma o suradnji u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa radi realizacije projekta „Zaštita od poplava Grada Ogulina“ bila je tema konferencije za medije koja je u utorak, 22. svibnja, održana u Ogulinu, na lokaciji buduće retencije na rijeci Dobri. O temi su govorili župan Damir Jelić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, predstojnica Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji Ines Pavlačić, gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, saborski zastupnik iz Ogulina Tomislav Lipošćak, te pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije Marina Jarnjević, koja je inijela egzaktne podatke dosadašnjeg šestomjesečnog rada.
Župan Damir Jelić još je jednom naglasio značaj ovog projekta i njegove specifičnosti, obzirom da se radi o jedinstvenom modelu rješavanja imovinsko-pravnih poslova koji će se preslikati i na druge lokalitete. Radi se o sinergiji, službi državne županijske i gradske razine, koje zajednički rade na ovom projektu te izrazio nadu da će sljedeće godine nazočiti i fizičkom početku radova.
Zoran Đuroković u ime Hrvatskih voda zahvalio je svima na suradnji, naglasivši kako je do sad uloženo 10 milijuna kuna za otkup zemljišta za gradnju retencije, a u konačnici će to biti vrijednost od 18 do 20 milijuna kuna. Početkom srpnja predat će se zahtjevi za izdavanje građevinske dozvole za gradnju brane, kako bi radovi počeli najkasnije početkom sljedeće godine. Procjenjuje se da će taj posao koštati oko 70 milijuna kuna. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 15 milijuna eura, a oko 85% potrebnih sredstava moguće je dobiti iz fondova EU.
Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović izrazio je nadu da će uskoro dočekati i početak radova, na zadovoljstvo svih mještana Ogulina, a saborski zastupnik Tomislav Lipošćak zahvalio je na suradnji nadležnim ministarstvima i svim sudionicima uključenim u ovaj projekt.
Ines Pavlačić predstojnica Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji govorila je o nadležnosti Ureda te istakla da je ovaj ured nadležan za predmete izvlaštenja. Pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije, ujedno i koordinatorica projekta, Marina Jarnjević upoznala je nazočne kako je riječ o 339 katastarskih čestica koje su predmet sporazuma. U obuhvatu se nalazi ukupno 790 čestica. Broj riješenih čestica u ovih 6 mjeseci je 73. Dakle, još treba riješiti njih 266, a na svima njima se intenzivno radi.
“Rijetki se projekti ovako vode, jedan dio otkupljuje županija, drugi dio rješavaju Hrvatske vode, paraleleno se vuku brojni procesi i samo u otkupu smo daleko brži” - istaknuo je župan Jelić.

Zoran Đuroković najavio je za kolovoz ove godine početak radova na čišćenje Đulinog ponora, kao prvu preventivnu mjeru zaštite od poplava Ogulina.

dsc 0007 007

Župan Damir Jelić objasnio je ovaj jedinstven projekt u državi

dsc 0011 011

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković pohvalio je dosadašnje aktivnosti na ovom projektu i najavio čišćenje Đulina ponora u kolovozu ove godine

dsc 0012 006

Predstojnica Ureda državne uprave u Karlovačkoj županii Ines Pavlačić govorila je o zaduženjima Ureda kojem je na čelu

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT