Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

Zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin danas je zajedno sa svojim suradnicima predstavila Program subvencije kamata na poduzetničke kredite, kao jednu od mjera Karlovačke županije za pomoć poslovnim subjektima pogođenim krizom uzrokovanom Covid-19 . Mjere su opširnije predstavili Tihana Stanković Čohan ( ispred Radne skupine za pomoć gospodarstvu) te Željko Fanjak (viši savjetnik za razvoj i EU fondove u Karlovačkoj županiji).

Upravo s ciljem poticanja poduzetništva na području Karlovačke županije, a u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj i poslovnim bankama, Karlovačka županija će subvencionirati kamatu na poduzetničke kredite u visini 2%. Radi se o 3 kreditne linije i to:

  1. 1. Poduzetništvo mladih, žena i početnika
  2. 2. Investicije privatnog sektora i
  3. 3. Obrtna sredstva.

Program je namijenjen mikro i malim poslovnim subjektima do 50 zaposlenih koji ulažu na području Karlovačke županije te imaju sjedište ili poslovnu jedinicu na području Karlovačke županije. Korisnicima kredita tako će biti plasirana sredstva po vrlo povoljnim uvjetima. Ovisno o kreditnoj liniji i vrsti ulaganja, kamatna stopa kretat će se od 0% do maksimalno 1,5 % za korisnika kredita, dok će za kreditnu liniju „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ Karlovačka županija financirati i naknadu za obradu kredita pa će takav kredit za krajnjeg korisnika biti u potpunosti besplatan.

Do sada je Karlovačka županija provodila slične programe u suradnji s MINGO. Tako je 2019. godine zatvorena Kreditna linija „Kreditom do uspjeha 2014“, Mjera 1 Kreditom do konkurentnosti po kojoj je plasirano gotovo 80.000.000,00 kuna kredita krajnjim korisnicima, čak njih 64. Ukupno utrošena sredstva za subvencioniranje kamata po realiziranim kreditima od strane Županije iznose oko 6,5 milijuna kuna te isto toliko od strane Ministarstva gospodarstva.

Krediti će ići od minimalnog iznosa 100 tisuća kuna za obrtna sredstva do maksimalnog iznosa od 2 milijuna kuna za investicije privatnog sektora. Karlovačka županija je u skladu s raspoloživim proračunskim sredstvima, osigurala kreditni potencijal od 10 milijuna kuna za nadolazeću godinu s time da će trošak kamata teretiti proračun iznosu do 250 tisuća kuna.

Ovo je po prvi puta da Karlovačka županija na ovaj način surađuje sa Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj. Ovim mjerama je pokriven cijeli spektar poduzetnika s naglaskom na mikro i male poduzetnike koji su najviše pogođeni ovom krizom“  - istaknula je zamjenica župana Martin Furdek-Hajdin.

 

Pratiite putem Zoom Meetinga na sljedećem linku

https://us04web.zoom.us/j/8548139886?pwd=MDNHSDg5NzRHWnlsM1dKOXQzdjFkZz09

U Baraćevim spiljama potpisan je sporazum o projektu turističke kartice Karlovačke županije. Sporazum su potpisale zamjenica župana Martina Furdek- Hajdin s ravnateljicom Javne ustanove Baraćeve spilje Tihanom Oštrina, kao jednim od partnera na projektu.

Turistička kartica djeluje po principu modela umrežene ponude uz poticaje i popuste za turiste koji se odluče za više atrakcija, sadržaja i usluga, a početkom srpnja moći će se dobiti u papirnatom obliku u svim turističkim zajednicama i na svim najfrekventnijim destinacijama u Karlovačkoj županiji.

Turističke usluge pružit će trenutno230 partnera , a njihova ponuda će se moći pronaći kada posjetitelj na svojoj kartici očitaju QR code.

Ovo je po prvi puta da Karlovačka županija ima objedinjenu turističku ponudu i jednu mobilnu aplikaciju.

Turistička kartica inače je sastavni dio Strategije turističkog razvoja Karlovačke županije kroz koju se između ostalog želi produžiti boravak turista i bolje iskoristiti predsezonu i posezonu.

„Sama kartica je dio implementacije naše Strategije turističkog razvoja Karlovačke županije gdje želimo produžiti boravak u našoj županiji. Jednako tako želimo promijeniti sezonalnost jer je ona vrlo karakteristična za našu županiju, kao što je to i na moru. Ipak su naši turisti vezani za ljetne mjesece to je ono što želimo promijeniti tako da njihov dolazak u županiji bude gotovo 365 dana u godini“ - istaknula je zamjenica župana Martina Furdek-Hajdnin.

Karlovačka županija se uključila u ovaj projekt da bi sam turizam učinila još kvalitetnijim i konkurentnijim.


U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa, u ponedjeljak 29. lipnja, održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Duga Rese. Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Ivan Moguš, nakon čega se obratio gradonačelnik Tomislav Boljar koji se osvrnuo na provedene projekte i ulaganja za dobrobit grada i građana. U ime Karlovačke županije nazočila je zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin koja je tom prigodom prezentirala ulaganja Karlovačke županije u sektore školstva, zdravstva i infrastrukturu na području grada Duga Rese. Radi se tu i o  energetskim obnovama Osnovne škole Vladimir Nazor, Doma zdravlja i Specijalne bolnice za produženo liječenje, ugradnji kotla na biomasu u Srednoj školi Duga Resa, uređenju ispostave Zavoda za hitnu medicinu, održavanje županijskih i lokalnih cesti u ukupnom iznosu od 2 milijuna kuna. Neizostavan je i projekt aglomeracije Karlovac - Duga Resa te ITU mehanizam. Naposljetku, zamjenica župana ukazala je i na zaštitu rijeke Mrežnice kao mogućeg proglašenja porječja rijeke zaštićenim prirodnim područjem. 

 

Potom su predsjednik Vijeća Ivan Moguš i gradonačelnik Tomislav Boljar uručili godišnja priznanja i nagrade najzaslužnijima. 

 

Čestitamo svim građanama i građankama Duga Rese njihov dan. 

 

 Inicijalni sastanak povodom dodijeljenih sredstava Ministarstva kulture za aktivnosti u sklopu Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu, za obnovu Starog grada Modruš u općini Josipdol održan je danas u prostorijama Karlovačke županije.

Karlovačka županija ostvarila je pravo na sufinanciranje u iznosu od 150.000,00 kuna pa je tema sastanka bila mogućnosti uređenja i obnove starog grada Modruš pod okriljem razvojnog županijskog projekta valorizacije starih gradova „Dodir civilizacija“. Krovnim interpretacijskim planom u starom gradu Modrušu predviđa se, između ostalog, preuređenje objekta Stare škole i šumarije u Interpretacijski centar i Arheološki centar Modruš-Viničica. Zamjenica župana, Martina Furdek-Hajdin u ime Karlovačke županije kao nositelja projekta „Dodir civilizacija“ koordinirala je sastankom. Sastanku su prisustvovali i: dr.sc. Boris Olujić, redoviti profesor odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, dr.sc. Luka Špoljarić, asistent poslijedoktorant Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu,  Sonja Kočevar, dipl. ing. arh., pročelnica Konzervatorskog odjela u Karlovcu,Krešimir Raguž dipl. ing. arh. Konzervatorskog odjela u Karlovcu,  Ana Valić, dipl. ing. građ., vršiteljica dužnosti pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije,  Željko Fanjak, mag. oec., viši savjetnik za razvoj i EU fondove Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije,  Tomislav Lokmer, mag. oec., viši stručni suradnik za turizam Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije te putem videolinka  načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević i  Ivanka Turkalj, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Josipdol.

Nakon uvodnog predstavljanja sudionika i samog projekta „Dodir civilizacija“ te rasprave o prioritetima uređenja objekta Stare škole radi zaštite od propadanja, ali i stavljanja u funkciju radi izvođenja praktične terenske nastave Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, dogovorena je daljnja dinamika rada. Tokom sljedećeg tjedna, objedinit će se sva postojeća dokumentacija te, usuglašavanjem potreba svih dionika, definirati sadržaj projektnog zadatka Idejnog rješenja uređenja objekta Stare škole.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT