Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

 babina

U Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske i u Službenom listu EU objavljena je 13. rujna 2019. godine Obavijest o nadmetanju za postupak javne nabave: Projektiranje i izvođenje radova izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Babina gora.
Uz Obavijest o nadmetanju, objavljena je i Dokumentacija o nabavi za navedeni postupak javne nabave.
Procijenjena vrijednost nabave iznosi 179.903.225,00 kn, bez PDV-a
Rok za dostavljanje ponuda je 25. 10. 2019. godine u 9.00 sati.
Uz već ranije pokrenute postupke javne nabave za Usluge informiranja javnosti, promidžbe i vidljivosti projekta CGO Babina gora; Usluge tehničke pomoći i upravljanja projektom CGO Babina gora te Usluge nadzora nad projektiranjem i izgradnjom CGO Babina gora, ovom objavom pokrenuti su svi postupci javne nabave koji su u sklopu projekta „Centar za gospodarenje otpadom Babina gora“ planirani za 2019. godinu.

 

Kolegij župana održat će se u ponedjeljak, 16. rujna, u Gradu Slunju, zajedno s gradskim kolegijem. Početak je u 8 sati, u vijećnici Grada Slunja. Na kolegiju će se raspravljati o projektima Karlovačke županije s posebnim naglaskom na projekte na području Slunja.
Nakon održanog kolegija, u 10,00 sati, u prostoru Gradske vijećnice, potpisat će se Ugovor za izvođenje radova na uređenju prostora fizikalne terapije Doma zdravlja Slunj (2. faza), koje će u ime Karlovačke županije potpisati župan Damir Jelić te u ime izvođača radova, tvrtke SLUNJ GZPP d.d., direktor tvrtke Josip Vuković.
Po potpisivanju Ugovora predviđene su izjave za medije.

Grad Ogulin će u subotu, 14. rujna, svečano obilježiti Dan Grada. Središnji događaj proslave biti će Svečana sjednica Gradskog vijeća koja će se održati u prostoru Školske športske dvorane s početkom u 12 sati. Svečanosti će u ime Karlovačke županije nazočiti zastupnik u Hrvatskom saboru Tomislav Lipošćak.

image2 004

Praksa prijama i razgovora građana sa županom Damirom Jelićem nastavljena je danas (petak, 13. rujna). Tako je danas u Uredu župana župan Jelić razgovarao s 17 građana i predstavnicima Karlovačke građanske garde, koji su također zatražili razgovor sa županom. Ovaj vid komunikacije s građanima nastavit će se i nadalje na način da se zainteresirani građani prethodno najave na razgovor kod tajnice župana te će potom prema rasporedu biti pozvani na razgovor. Prijam građana održavat će se kao i do sada, petkom. Telefonski broj na kojeg se građani mogu najaviti je 666101.

img 51b55347e9756d0e549eb2654ff593e2 v

Općina Kamanje je u petak, 13. rujna, svečano obilježila Dan Općine. Program je započeo Svetom misom u crkvi Imena Marijina u Kamanju. Nakon službe Svete mise održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća, na prostoru ispred zgrade Općine Kamanje. U ime Karlovačke županije svečanosti su nazočile zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica za školstvo Marija Medić.

img 2078 copy

Karlovačka županija ponovno je iskazala brzinu i proaktivnost, ovaj put u izdavanju građevinske dozvole za novo turističko naselje u Selištu Drežničkom (općina Rakovica).  Uskoro ondje započinje gradnja ukupno 18 građevina investitora Ivana Sitara iz Zagreba. Planirani kapacitet je oko sto gostiju. Obzirom da je građevinska dozvola izdana, ovom prilikom investitoru su je uručile zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin i pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo Karlovačke županije Marina Jarnjević. Izrađivač ovog zahtjevnog projekta je tvrtka Stil Artis d.o.o i projektant Davor Musulin.
Ivan Sitar tijekom predaje građevinske dozvole nije skrivao zadovoljstvo te je izjavio:
"Prepoznavajući prednosti "srca Hrvatske" želio sam u uložiti vlastiti kapital u turizam. Kupnjom zemljišta rodila se ideja o izgradnji turističkog naselja sa smještajnim jedinicama koje imaju poveznicu s prastanovnicima ovog kraja. Zadaća je bila da se gosti zadrže duže od sada uobičajenog. Pristupajući izradi idejnog rješenja, isto je prezentirano u županijskom uredu za graditeljstvo i okoliš. Prepoznavši karakter, sadržaj i značaj projekta, pročelnica Marina Jarnjević je, zajedno sa svojom suradnicom Anitom Malović, pružila  izuzetno profesionalnu i stručnu podršku u svakom segmentu. Naša iskustva ukazuju na to da je ured koji vodi pročelnica Jarnjević uvijek bio na raspolaganju te bio spreman pružiti stručnu pomoć.
Ističem kako je od izrade idejnog rješenja do izdavanja građevinske dozvole prošlo svega 6 mjeseci,. Uistinu nemam riječi kojima bih izrazio zahvalnost Upravnom odjelu i Karlovačkoj županiji te općini Rakovica i njenom načelniku Franju Franjkoviću."
Da je ovo jedan pravi primjer koji bi se podveo pod naziv "servis servisa" kako svakodnevno nastoje raditi u Karlovačkoj županiji, naglasila je zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin. "Suradnja investitora i predstavnika javne uprave lokalne i regionalne razine postaje kontinuitet. Zanimljivo je da je vremenski ciklus investicije sveden na razinu koja je iznenađujuće brza i za samog investitora. Ovdje je primjetno da suradnja županijskih institucija, Turističke zajednice, Zavoda za prostorno uređenje, koji je izrađivao izmjenu Prostornog plana općine Rakovica u koji je između ostalh bio uključen i investitor te Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije, već je sada pokazala odlične rezultate, a puno uspjeha želim i investitoru u realizaciji njegovog projekta."- zaključila je Furdek-Hajdin.

dsc 0002 034

Župan Karlovačke županije, Damir Jelić, sa suradnicima te u pratnji načelnika Općine Barilović, Dražena Perakovića, obišao je u četvrtak, 12. rujna, Poduzetničku zonu u Logorištu. Povod ovom obilasku su radovi, koji se odvijaju u ovoj županijskoj poduzetničkoj zoni. Na početku obilaska o aktualnostima u Zoni izvijestio je njezin direktor Željko Fanjak, istaknuvši da je trenutno, na površini od 4 hektara, zaposleno preko 400 djelatnika. U zonu, koja je u županijskom vlasništvu, je do sada uloženo, preko 45 milijuna kuna iz županijskog proračuna, za njeno uređenje i komunalno opremanje, dok su poduzetnici sami uložili preko 150 milijuna kuna u proizvodne kapacitete. Trenutno su 4 tvrtke u fazi izgradnje svojih poslovnih prostora, a sve su parcele prodane te se očekuje da i ostali investitori, koji još nisu započeli s gradnjom, uskoro započnu.
Župan je obišao radove na izgradnji dijela nogostupa, koje izvodi tvrtka Ceste Karlovac d.d., u vrijednosti 459.815,00 kn (bez PDV-a), a što u cijelosti financira Karlovačka županija. S dinamikom radova nazočne je upoznao direktor tvrtke Ceste Karlovac, Darko Marković, napomenuvši da se uz nogostup radi i oborinska odvodnja te uređuje prometna signalizacija.
Nakon obilaska radova na nogostupu uslijedio je posjet tvrtki NITEH d.o.o., koja posluje u Zoni i proširuje svoje proizvodne kapacitete. S poslovanjem ove tvrtke, koja je u njemačkom vlasništvu, goste je upoznao direktor Aleksandar Nišević. Tvrtka ima 15 zaposlenih, a u prošloj je godini ostvarila prihod od preko 21 milijun kuna. Proizvodni asortiman tvrtke obuhvaća alate i sofisticirane uređaje za industriju, a svoje proizvode plasiraju na domaće tržište, premda i značajan dio izvoze, čak i na zahtjevno kinesko tržište. Tvrtka Niteh proširuje svoje kapacitete te je izgradila novu proizvodnu halu za koju je dobila kreditna sredstva, čiju kamatu kroz program poticaja subvencionira Karlovačka županija. Ukupna investicija u novu halu vrijedna je preko 3 milijuna kuna i trebala bi biti završena početkom 2020. godine. Direktor Nišević zahvalio je Karlovačkoj županiji na potpori, dok je župan Jelić istaknuo činjenicu da se ta pomoć očituje ne samo u financijskom pogledu, kroz subvenciju kamata na kredit, već i kroz izgradnju i daljnje uređenje poslovne zone te kroz buduću edukaciju potrebnih kadrova, kroz Regionalni centar kompetencija. 

img 0630
Osmu godinu zaredom, udruženja poljskih vojvodstava i hrvatskih županija organiziraju susret za razmjenu iskustava i dijalog o budućnosti europskih regija.
Suradnja poljskih vojvodstava i hrvatskih županija započela je prije osam godina kada je Jacek Protas, tadašnji maršalek mazovjeckog vojvodstva, prvi puta pozvao predstavnike hrvatskih županija kako bi razgovarali o kreiranju zajedničkih politika. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine još je više istaknuta potreba za učenjem na primjerima dobre prakse, u čemu se Republika Poljska isprofilirala kao prirodan uzor.
Forum poljskih i hrvatskih regija održat će se od 12. do 14. rujna u gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu. Tematske odrednice Foruma nastavljaju se na zaključke VII Foruma poljskih i hrvatskih regija održanog u Poreču 2018. godine, a odnose se na strateško planiranje razvoja poljskih i hrvatskih regija do 2030. godine, inovacije u gospodarstvu, digitalizaciju javne uprave i javno-privatno partnerstvo.
Organizatori Foruma su: Savez vojvodstava Republike Poljske, Hrvatska zajednica županija, Ured maršala Lubuškog vojvodstva te Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Poljskoj.
Forum će se održati pod počasnim pokroviteljstvima predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, uz podršku Hrvatskoga sabora, Ministarstva poljoprivrede RH te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU RH.
Osmom susretu poljskih i hrvatskih regija nazočit će predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević te župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. Uz njih, na konferenciji sudjeluju zamjenice i zamjenici župana Osječko-baranjske, Međimurske, Istarske, Varaždinske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Zadarske, Krapinsko-zagorske te Zagrebačke županije. Karlovačku županiju na ovom skupu predstavlja predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić.

Karlovačka županija i Primorsko-goranska županija nastavljaju parnerstvo na projektu Regionalnih centara kompetentnosti i u drugoj fazi. U srpnju je prijavljen projekt infrastrukture u vrijednosti 45 milijuna kuna u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a slijedi prijava druge faze na Europski socijalni fond u vrijednosti 60 milijuna kuna, u kojem dvije županije nastavljaju partnerske odnose. Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić zajedno s ravnateljima svojih razvojnih agencija, Vilkom Klasanom i Vedranom Kružićem, u srijedu 11. rujna, u Uredu župana Karlovačke županije, dogovorili su međusobne partnerske odnose i uvjete u novom natječaju Europskog socijalnog fonda koji se prijavljuje 21. listopada ove godine.

1 img bb7098c6db16e65fb7f7e07a544906d0 v

 

dsc 0002 033

U nazočnosti župana Karlovačke županije Damira Jelića, zamjenica i zamjenika župana, županijskih pročelnika, direktora tvrtki i ravnatelja županijskih ustanova, predstavnika turističkih zajednica te predstavnika gradova i općina s prostora županije, u srijedu, 11. rujna, je u prostoru Aquatike u Karlovcu održana radionica na temu "Branding Karlovačke županije". Radionicu su, u organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije, održali predstavnici agencije Millenium promocija na čelu s prof. dr.sc. Božom Skokom. Agencija je prethodno sačinila analizu zatečenog stanja prilikom obilaska Karlovačke županije te predstavila rezultate anketnih upitnika provedenih među predstavnicima srednjeg menadžmenta Karlovačke županije, gradonačelnicima i načelnicima općina te predstavnicima turističkih zajednica. Prof. Božo Skoko govorio je o smjeru razvoja brend arhitekture koji uključuje definiranje turističkog brenda Karlovačke županije, definiranje brend arhitekture, kreiranju slogana, izradu vizualnog identiteta s uključenom knjigom vizualnih standarda te definiranju modela implementacije brenda. Također su prikazani primjeri dobre prakse brendiranja županija, nakon čega je uslijedila zanimljiva rasprava kroz razmjena iskustava i mišljenja. Zaključeno je da Karlovačka županija, zajedno s jedinicama lokalne samouprave i turističkim zajednicama sa svog prostora mora poraditi na kreiranju jedinstvenog brenda koji bi uključivao i lokalne brendove destinacija koji već postoje ili su u fazi pripreme. Obzirom na interes koji je pobudila ova radionica dogovoren je nastavak ovakvih aktivnosti.

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT