Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

20200702 131456

U četvrtak, 2. srpnja 2020. godine, u Uredu župana održan je sastanak na teme vezane za grad Slunj – vodopskrba i povremeno zagađenje rijeke Korane. Sastanak je predvodila zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin, sa suradnicama iz Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš – Anitom Malović i Vjeruškom Stanišić. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Hrvatskih voda – Biljana Željeznjak i Zoran Pavlović te ravnateljica Javne ustanove Natura Viva Darka Spudić, sa suradnicom Leopoldinom Dakić. Nazočio je i gradonačelnik Grada Slunja Jure Katić i pročelnica Zdenka Špelić, direktor Komunalca Slunj Dinko Puškarić s projektantom Damirom Jurićem.

Raspravljalo se o projektima vodoopskrbe na području grada Slunja u kontekstu izmjena koje su rezultat provedene homogenizacije katastarskih općina. Projekti su u različitim fazama, dio vodoopskrbe je pred dovršenjem te je potrebno koordinirati provedbu tehničkog pregleda i ishođenje uporabne dozvole, a dio je u fazi projektiranja i ishođenja građevinskih dozvola. No, kod svih je utvrđena potreba za dodatnim usklađenjem s katastarskim i vlasničkim podlogama.

Također je bilo riječi o povremeno evidentiranom zagađenju rijeke Korane, posebno u dijelu ispod Rastoka. Pobrojani su evidentirani uzroci te utvrđeno što je moguće poduzeti u najkraćem roku, bez odgode. Cjelovito I konačno rješenje biti će moguće realizacijom projekta Aglomeracija Slunj i izgradnjom pročišćivača otpadnih voda.

 20200702 131530

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT