Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

Uslijed epidemije koronavirusa, jedno od najpogođenijih zanimanja bili su i slastičari, koji su zbog nemogućnosti održavanja svadbenih i drugih svečanosti bili primorani trenutno zatvoriti svoje radnje. Odlukom Stožera RH, od srijede 27.svibnja ponovno je omogućeno održavanje takvih događaja, zbog čega su proradile i slastičarske radnje.

Tom prigodom, zamjenice župana Vesna Hajsan-Dolinar i Martina Furdek-Hajdin posjetile su obrt obitelji Mus u Ribniku, gdje im se pridružio i načelnik Ribnika Željko Car.

Inače , pekara Mus posluje od 1990.godine, a s proizvodnjom kolača i slastica počinje 1995.godine. Sjedište firme je u Ribniku, a imaju izdvojeni pogon pekare s proizvodnjom kruha i pekarskih proizvoda u Dugoj Resi. Ukupno je zaposleno 25 ljudi. Tjedno proizvedu do 200 kila kolača, a po danu mogu proizvesti i do 30 torti.

Za vrijeme epidemije koronavirusa, dok su bile na snazi određene mjere, radila je samo pekara, a kako ističe vlasnica Sanja Mus, kolače su radili samo za potrebe trgovina. Niti jedan radnik nije otpušten uslijed krize, što je velika stvar za ovu malu općinu u srcu Hrvatske.

Zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar ovom prilikom zahvalila se svim zaposlenicima te supružnicima Mus što su prepoznali važnost zapošljavanja žena iz ovog kraja te što su svoju ljubav prema kolačima prenijeli na svoje sumještane, koji su na ovaj način, radom u njihovom obrtu ostali u svojem kraju sa svojim obiteljima.

Kvalitetu domaćih kolača i proizvoda prepoznali su i mnogi izvan ovog kraja te tako njihove svadbene torte često naručuju mladenci s područja Zagreba, Primorsko goranske županije i šire.

Najveća nagrada im je kad se klijenti vraćaju nakon vjenčanja kako bi i radili kolače za druge prigode.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT