Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

dsc 0038 copy copy copy copy copy copy copy copy

Zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, sa suradnicima, u pratnji načelnika Općine Barilović Dražena Perakovića, je u petak, 10. srpnja, posjetila OPG Bosiljevac, vlasništvo Tomislava Bosiljevca, na adresi Podvožić 16 b.

OPG Bosiljevac bavi se proizvodnjom i preradom bobičastog voća (jagoda, malina i trešanja) i primjer je uspješnog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, koje koristi potpore Karlovačke županije. Četveročlana obitelj Bosiljevac zajednički radi na svom OPG-u obrađujući nasade na površini od 1,7 hektara, a ove godine namjeravaju prošitriti proizvodnju na još 2,5 hektara. Radi se o isklučivo ekološkoj proizvodnji voća koje prerađuju u pekmeze, džemove i likere. OPG je u svome razvoju koristio i sredstva Karlovačke županije za nabavku potrebne opreme za preradu voća. Karlovačka županija je sufinancirala niske tunele, foliju za pokrivanje jagoda, nabavu malčara, prešu za izradu sokova i ogradnih sistema. Stoga je vlasnik OPG-a Tomislav Bosiljevac zahvalio na potpori Karlovačkoj županiji i Općini Barilović, koja također podupire razvoj poljoprivredne proizvodnje na svome području te istaknuo želju za proširenjem proizvodnje, za što ima kapaciteta.

Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin naglasila je značaj poljoprivredne proizvodnje te istakla da Karlovačka županija u svom proračunu za ovu godinu ima rezervirana sredstva od 1,7 milijuna kuna za potpore poljoprivredi. Također je naglasila da Županija kreće u e-savjetovanje za potpore male vrijednosti, a od 13. srpnja kreće s anketom za poljoprivrednike kojom se želi doznati želje i potrebe poljoprivrednika u smislu organizacijskog okrupnjivanja te razvoja poljoprivredne infrastrukture na području Karlovačke županije. Anketa će biti dostupna u elektronskom obliku na web stranici Karlovačke županije te u tiskanom obliku u svim gradovima i općinama naše županije.

dsc 0001 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy 

Vlasnik OPG-a Tomislav Bosiljevac

dsc 0018 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Tomislav Bosiljevac zahvalio je Općini Barilović i Karlovačkoj županiji na potporama za poljoprivredu

dsc 0022 copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Zamjenica župana najavila je nove inicijative Karlovačke županije u poljoprivredi

dsc 0034 copy copy copy copy copy

Ekološki uzgoj jagoda na OPG-u Bosiljevac

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT