Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

img 20200113 123044 

Stupanjem na snagu Zakona o sustavu državne uprave („Narodne novine“ broj 66/19) i posebnim zakonima poslovi državne uprave povjereni su županijama, te stoga i Karlovačkoj županiji.

Slijedom navedenog, povjereni poslovi državne uprave (osim poslova upravne inspekcije, sportske inspekcije, nadzora zakonitosti općih akata predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave) obavljaju se od 01. siječnja 2020. godine u Karlovačkoj županiji, te je od navedenog dana prestao s radom Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji.

 

Povjeravanjem poslova državne uprave u županijama ističe se da se navedeni poslovi za građane nastavljaju obavljati u okviru Upravnih odjela Karlovačke županije, a što se tiče promjena lokacija obavljanja poslova ističe se sljedeće:

  • - poslovi stambenog zbrinjavanja sada djeluju u okviru Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo (Zrinski trg 8, Karlovac)

 

U ostalom dijelu poslovi državne uprave se još uvijek obavljaju na dosadašnjim lokacijama, a glede preseljenja javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Također, povjereni poslovi državne uprave obavljaju se na području Karlovačke županije u okviru Upravnih odjela i to u gradovima: Duga Resa, Ozalj, Slunj, Ogulin, te općini Vojnić na dosadašnjim lokacijama.

 

 

Na temelju Odluke o provođenju postupka prodaje dionica trgovačkog društva Vodoprivreda Karlovac d.d. (Glasnik Karlovačke županije 10/19), župan Karlovačke županije objavljuje

 

J A V N I P O Z I V

za prikupljanje ponuda za kupnju

dionica u trgovačkom društvu Vodoprivreda Karlovac d.d.

 

 

Poziv možete preuzeti OVDJE.

 

dsc 0005 1 

Nakon ljetne stanke, nastavljeno je s održavanjem Kolegija župana u gradovima i općinama Karlovačke županije.Tako je u ponedjeljak, 27. kolovoza,  održan zajednički Kolegij župana i Kolegij načelnika u Općini Ribnik. Na kolegiju je obrađeno 11 tema koje prati Kolegij župana i teme – projekti Općine Ribnik. Posebno su naznačene teme proširenja i obnove vatrogasnog doma Ribnik u društveni dom, rekonstrukcija centra općine, obnova lokalnih prometnica te rekonstrukcija državne ceste D-6 kroz Ribnik, kao i sudbina Strog grada Ribnik, za što je Županija iskazala interes za njegov otkup od privatnih vlasnika. Razgovaralo se i o mogućnosti brendiranja Ribnika kao zavičaja Jurja Križanića, a posebno je naznačen problem demografije ovog prostora. Karlovačka županija pomoći će Općini u realizaciji njezinih projekata, a kroz Razvojni fond odvojit će se i dio financijskih sredstava za ovu namjenu. Po završetku kolegija zajednički je obiđena dionice novouređene županijske ceste Ribnik – Pravutina, u dužini 1,1 km čiju je obnovu u vrijednosti milijun kuna financirao ŽUC Karlovac, a o čemu je nazočne izvjestio Dragutin Rendulić iz ŽUC-a.

 

obnova fasade lasninja

 

Predstavnici Upravnog odjela za školstvo s pročelnicom Marijom Medić uz nazočnost ravnatelja Marija Crnolateca obišli su u petak, 24. kolovoza 2018. godine radove na obnovi fasade školske zgrade OŠ Antun Klasinc Lasinja. Izvođač je tvrtka GIPS-MONT d.o.o. Karlovac. Ukupna vrijednost radova iznosi 356.000,00 kuna, od čega pola sufinancira Karlovačka županija sredstvima Razvojnog fonda, a polovicu općina Lasinja. Završetak radova se planira do kraja 2018. godine.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT