Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

img 45697b2be46f81298b481a241c602140 v copy

U odnosu na jučerašnje izvješće, broj oboljelih od koronavirusa ostao je nepromijenjen. Svi jučer pristigli nalazi su negativni, a tijekom dana očekujemo i nalaze jučer uzetih briseva. Sukladno tome, u Karlovačkoj županiji i dalje imamo 26 osoba oboljelih od koronavirusa te kao što znamo jednu preminulu osobu. Tijekom današnjeg dana bit će uzeto još tridesetak briseva te poslano na analizu. Do sada je testirano 500 osoba. Ozbiljnost situacije potvrđuje podatak da za posljednja dva slučaja ( 18 mjesečno dijete i kirurški zbrinutog pacijenta) nisu utvrđeni izvori zaraze što dovodi do mogućnosti pojave lokalne transmisije. Upravo iz tog razloga je i povećana opasnost da se pacijent zaražen COVIDOM-19 pojavi u zdravstvenim ustanovama, kod liječnika obiteljske medicine ili u domovima za stare i nemoćne.

Stožer CZ Karlovačke županije apelira na sve stanovnike Karlovačke županije da ozbiljno shvate situaciju jer je svatko od nas odgovoran za širenje zaraze. Imajući na umu blagdansko vrijeme, nužno je da sve proslave svedemo na najmanju moguću mjeru te da izlazimo van samo zbog najnužnijeg obavljanja poslova. Kako bi smanjili mogućnost širenja zaraze ostanimo doma, strogo se pridržavajmo svih higijenskih mjera i smanjimo socijalne kontakte.

Video link današnje press konferencije: https://www.youtube.com/watch?v=Ov6p7iAH5BM, a također sve ostale video zapise prijašnjih i budućih konferencija Stožera CZ Karlovačke županije možete pronaći na Youtube kanalu Karlovačke županije.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost.

U Karlovačkoj županiji trenutno imamo 26 osoba oboljelih od koronavirusa (jedna osoba je na žalost preminula). U odnosu na jučerašnje izvješće imamo 1 novooboljelu osobu. Riječ je o muškarcu srednjih godina iz Karlovca, inače kirurški zbrinutog pacijenta. Oboljela osoba je zbog akutnog stanja prebačena u KB Dubrava. Odmah po saznanju o potvrđenoj zarazi novim koronavirusom započele su se poduzimati propisane protuepidemijske mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti. Provode se procesi utvrđivanja njihovih kontakata, a svi kontakti će dobiti mjere samoizolacije. Važno je napomenuti da su se prilikom kirurškog zahvata poštivale sve sigurnosne mjere te su zdravstveni djelatnici OB Karlovac odlično pripremljeni i opremljeni za zahvate sličnog tipa, a pod novim okolnostima. U OB Karlovac hospitalizirano je 6 osoba, 16 ih je na kućnom liječenju, a 3 osobe su na liječenju u Zagrebu.

Ukupno je do sada testirano 443 osoba. Čekaju se nalazi 30 uzoraka.

U posljednja 24 sata PU Karlovačka zabilježila je 2 kršenja samoizolacije.

Organiziranim povratkom u Republiku Hrvatsku u Karlovačku županiju vratilo se 5 osoba. Četiri osobe su pristigle organiziranim prijevozom, uzeti su im brisevi, a pristigli nalazi su negativni. Jedna osoba je pristigla osobnim automobilom te se testirala i prije ulaska u RH te njezine nalaze još očekujemo. Svi pristigli putnici dobili su obvezu 14 dnevne samoizolacije.

U karanteni u Karlovačkoj županiji trenutno se nalazi samo 1 osoba.

 

virus copy copy copy

U odnosu na jučerašnje izvješće u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba ( svi nalazi pristigli jutros su negativni). Od početka zaraze koronavirusom oboljele su 24 osobe. Jedna osoba je na žalost preminula. U OB Karlovac hospitalizirano je 6 osoba, 16 ih je na kućnom liječenju te se 1 osoba liječi u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Stanje pacijenata u karlovačkoj općoj bolnici je stabilno. Ukupno je do sada testirano 315 osoba.

Drive In testiranje u općoj bolnici Karlovac uredno funkcionira te će danas biti uzeto 20-ak briseva.

Djelatnici PU Karlovačke provode nadzore te u posljednja 24 sata nije bilo kršenja administrativnog nadzora (samoizolacije), ali bilo je 5 kršenja po pitanju propusnica.

Stožer CZ Karlovačke županije apelira na sve građane da unatoč proljepšanju vremena ostanu doma i smanje socijalne kontakte na najmanju moguću razinu. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Bit će prilika za druženje, najbitnije je da poštujemo sve propisane sigurnosne mjere kako bi očuvali sebe i svoje najmilije.

 

 

virus

U Karlovačkoj županiji od početka zaraze koronavirusom oboljele su 24 osobe. Jedna osoba je na žalost preminula te imamo jednu novooboljelu osobu. Riječ je o bliskom kontaktu, članu obitelji već oboljele osobe koja je od ranije bila u samoizolaciji. U OB Karlovac hospitalizirano je 7 osoba, 14 ih je na kućnom liječenju te se 1 osoba liječi u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Stanje pacijenata u karlovačkoj općoj bolnici je stabilno. Još uvijek se 44 kontakata sa oboljelim osobama nalaze pod administrativnim nadzorom.

U karlovačkoj općoj bolnici od jučer djeluje Drive In testiranje, odnosno uzimanje brisa iz nosa i ždrijela za testiranje na COVID-19 iz automobila pacijenata. Važno je napomenuti da na testiranje građani mogu doći isključivo uz preporuku liječnika i najavu dan ranije. Tijekom jučerašnjeg dana uzeto je 30 uzoraka čiji se nalazi danas očekuju. Također danas će na analizu biti poslano još 20-tak uzoraka.

Djelatnici PU karlovačke svakodnevno provjeravaju osobe stavljene pod administrativni nadzor (samoizolaciju). U protekla 24 sata bilo je 7 kršenja po pitanju propusnica te niti jednog kršenja administrativnog nadzora (samoizolacije).

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj kojom je omogućeno građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Sustav e-propusnice dostupan je na adresi https://epropusnice.gov.hr . Za tehničku ili korisničku podršku vezanu uz e-Propusnice, možete upite poslati na:

  • e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (0-24 h)
  • Telefon: 0800 8090 (od 8 do 17 sati)

 

U Karlovačkoj županiji i dalje su 24 osobe oboljele od koronavirusa (na žalost jedna osoba preminula) čime već treći dan za redom nemamo novooboljelih osoba. U OB Karlovac hospitalizirano je 6 osoba, 16 ih je na kućnom liječenju te se 1 osoba liječi u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Stanje pacijenata u karlovačkoj općoj bolnici je stabilno. Trenutno je 37 kontakata oboljelih osoba. Ukupno je do sada testirano 367 osoba.

U OB Ogulin trenutno su u samoizolaciji jedan liječnik, tri medicinske sestre, jedan inženjer radiologije i jedna osoba Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije.

Drive In testiranje u OB Karlovac uredno funkcionira i omogućuje brzo uzimanje uzoraka bez nepotrebnih zadržavanja u okrugu bolnice. Danas će biti uzeto 20-ak uzoraka.

PU Karlovačka izvršila je preko 1400 nadzora osoba koje se nalaze u samoizolaciji na području Karlovačke županije, a oko 350 osoba se još uvijek nalazi pod administrativnim nadzorom. U proteklih tjedan dana nije bilo niti jednog kršenja administrativnog nadzora što pokazuje visoku svjesnost naših građana.

Izjava doktorice Biserke Hranilović i zahvala stanovnicima što se pridržavaju propisanih sigurnosnih mjera:

Jako je važno da se ne opustimo i dalje provodimo sve propisane mjere jer vrlo brzo možemo imati neko novo žarište i veliki broj oboljelih. Naročito je važno da zdravstvene ustanove budu te u koje se neće uvesti virus i da nemamo oboljelih zdravstvenih djelatnika i pacijenata. Važno je i što za sada imamo dobru situaciju u našim domovima za starije i nemoćne: da do sada nije bilo niti jedne sumnje na oboljenje i niti jedne oboljele osobe, a znamo da su oni skupina koji su najrizičniji

Sa državne razine uredno stiže zaštitna oprema zbog čega je stanje sa opremom u Karlovačkoj županiji više nego zadovoljavajuće.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT