Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Obavijesti

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

dsc 0002 034

Župan Karlovačke županije, Damir Jelić, sa suradnicima te u pratnji načelnika Općine Barilović, Dražena Perakovića, obišao je u četvrtak, 12. rujna, Poduzetničku zonu u Logorištu. Povod ovom obilasku su radovi, koji se odvijaju u ovoj županijskoj poduzetničkoj zoni. Na početku obilaska o aktualnostima u Zoni izvijestio je njezin direktor Željko Fanjak, istaknuvši da je trenutno, na površini od 4 hektara, zaposleno preko 400 djelatnika. U zonu, koja je u županijskom vlasništvu, je do sada uloženo, preko 45 milijuna kuna iz županijskog proračuna, za njeno uređenje i komunalno opremanje, dok su poduzetnici sami uložili preko 150 milijuna kuna u proizvodne kapacitete. Trenutno su 4 tvrtke u fazi izgradnje svojih poslovnih prostora, a sve su parcele prodane te se očekuje da i ostali investitori, koji još nisu započeli s gradnjom, uskoro započnu.
Župan je obišao radove na izgradnji dijela nogostupa, koje izvodi tvrtka Ceste Karlovac d.d., u vrijednosti 459.815,00 kn (bez PDV-a), a što u cijelosti financira Karlovačka županija. S dinamikom radova nazočne je upoznao direktor tvrtke Ceste Karlovac, Darko Marković, napomenuvši da se uz nogostup radi i oborinska odvodnja te uređuje prometna signalizacija.
Nakon obilaska radova na nogostupu uslijedio je posjet tvrtki NITEH d.o.o., koja posluje u Zoni i proširuje svoje proizvodne kapacitete. S poslovanjem ove tvrtke, koja je u njemačkom vlasništvu, goste je upoznao direktor Aleksandar Nišević. Tvrtka ima 15 zaposlenih, a u prošloj je godini ostvarila prihod od preko 21 milijun kuna. Proizvodni asortiman tvrtke obuhvaća alate i sofisticirane uređaje za industriju, a svoje proizvode plasiraju na domaće tržište, premda i značajan dio izvoze, čak i na zahtjevno kinesko tržište. Tvrtka Niteh proširuje svoje kapacitete te je izgradila novu proizvodnu halu za koju je dobila kreditna sredstva, čiju kamatu kroz program poticaja subvencionira Karlovačka županija. Ukupna investicija u novu halu vrijedna je preko 3 milijuna kuna i trebala bi biti završena početkom 2020. godine. Direktor Nišević zahvalio je Karlovačkoj županiji na potpori, dok je župan Jelić istaknuo činjenicu da se ta pomoć očituje ne samo u financijskom pogledu, kroz subvenciju kamata na kredit, već i kroz izgradnju i daljnje uređenje poslovne zone te kroz buduću edukaciju potrebnih kadrova, kroz Regionalni centar kompetencija. 

dsc 0010 035
Župan Jelić u društvu načelnika Općine Barilović Dražena Perakovića i direktora Poduzetničke zone Željka Fanjka

dsc 0014 018

Obilazak radova na nogostupu u Poduzetničkoj zoni

dsc 0017 028

O radovima je izvjestio predstavnik tvrtke izvođača, Ceste Karlovac, direktor Darko Marković

dsc 0026 020

Upoznavanje s proizvodnim asortimanom tvrtke NITEH

dsc 0028 013

Uređaj za ispitivanje kvalitete proizvoda predstavio je direktor tvrtke Aleksandar Nišević

dsc 0030 013

dsc 0031 011

U proizvodnom dijeliu tvrtke

dsc 0033 013

Nova proizvodna hala NITEH-a još je u fazi uređenja

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT