Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

ab5 copy copy copy copy

Nakon uređenja prvog dijela Aleje hrvatskih branitelja (za postrojbe Karlovca i karlovačke županije), odlučeno je da je vrijeme za uređenje drugog dijela, u želji da se on posveti postrojbama iz cijele Republike Hrvatske, što ovaj projekt čini jedinstvenim. 2016. i 2017. godine, uz pomoć tadašnjeg gradonačelnika Damira Jelića i pročelnicu Mariju Jelkovac, Udruga veterana satnije „Rebels“ dobila je dopuštenje za Projekat Aleje hrvatskih branitelja 2. Uz pomoć učenika Šumarsko drvodjeljske škole Karlovac, posađeno je 75 sadnica Mukinje, a financijska sredstva osigurana su kroz Javne natječaje Ministarstva hrvatskih branitelja i Karlovačke županije.
U prosincu 2018. godine započela je izrada betonskih odljeva spomen obilježja te ih je za sada postavljeno 5, a u planu je postavljanje njih 20. Završetak projekta Aleje hrvatskih branitelja predviđen je za 4. kolovoza 2020. godine, povodom 25 obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja, a jedan od glavnih ciljeva projekta je spajanje grada Karlovca s budućim Muzejom Domovinskog rata na Turnju.
Danas je, 13. ožujka, povodom početka postavljanja spomen obilježja, održana prezentacija Aleje hrvatskih branitelja na prostoru šetnice Dalmatinski prolaz, u cilju upoznavanja provoditelja javne politike sa gore navedenim spomen obilježjima, a kako je projekat više puta prijavljivan na Javni natječaj Karlovačke županije te su osigurana i određena sredstva, prezentaciji ju je svojim nazočenjem podržao i pročelnik Ureda župana, Kristijan Čujko.

ab copy copy copy copy

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT