Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

zupanija sastanak

Na inicijativu župana Karlovačke županije Damira Jelića je u utorak, 12. studenog, u njegovu uredu održan radni sastanak s ministrom mora prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem te predstavnicima Hrvatskih cesta, predvođenim predsjednikom Uprave Josipom Škorićem i predstavnicima Hrvatskih voda, predvođenim generalnim direktorom Zoranom Đurokovićem. Na sastanku su, uz župana Damira Jelića i njegove suradnike, također sudjelovali predstavnici Grada Karlovca predvođeni gradonačelnikom Damirom Mandićem te direktor Vodovoda i kanalizacije Karlovac,  Nikola Rogoz.
Na sastanku se razgovaralo o nekoliko važnih infrastrukturnih projekata koji bi se istovremeno trebali odvijati na užem području grada Karlovca – Turanj, Mostanje, Logorište, Mala Švarča i Kamensko.  Radi se o projektima Hrvatskih voda – sustav obrane od poplave, Hrvatskih cesta – DC1 ˝obilaznica Turnja˝ i rotor Logorište, HEP-a te Vodovoda i kanalizacije – Aglomeracija Karlovac – Duga Resa. Kako se radi o složenom zahvatima, u području koje je prometno već i sada iznimno opterećeno, posebna pažnja treba biti posvećena dinamici i fazama radova, regulaciji prometa, kako bi se omogućilo prihvatljivo prometovanje, život i rad u ovom dijelu grada u narednih 4 godine. Prema zaključku sa sastanka, koordinaciju oko ovog projekta preuzet će zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.
Druga tema vezana za otežani promet u gradu Karlovcu bila je rekonstrukcija državne ceste D6, od Marmontove aleje do Donjih Stativa, gdje je privremeno promet u potpunosti zaustavljen. Prema zaključku sa sastanka, koordinaciju oko ovog projekta preuzet će gradonačelnik Damir Mandić.
Raspravljalo se o planiranoj izgradnji nasipa i rekonstrukciji državne ceste D36 na području od Pokupske Blatnice do mosta na kanalu „Kupa-Kupa”.  Kako se i u ovom slučaju Hrvatske vode i Hrvatske ceste u svojim zahvatima u dijelu preklapaju i/ili ovisi jedni o drugima, nužna je intenzivnija koordinacija i međusobna suradnja. Na sastanku se apeliralo na nezadovoljstvo stanovnika koji već desetljećima očekuju realizaciju oba projekta, ali prvenstveno rekonstrukcije državne ceste.
Posljednja tema sastanka bili su radovi na Kupi u Gornjem Pokupju. Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izvijestio je da radovi na sanaciji postojećeg mosta napreduju i da bi do kraja ove godine mogli biti završeni. Istodobno, prema kazivanju ministra Butkovića, mogu započeti i radovi na gradnji novog mosta koji povezuje Ozalj i Karlovac. Svi administrativni poslovi na ovom projektu po pitanju dozvola i javne nabave su pri kraju, a ta investicija najviše će obradovati stanovnike ozaljskog kraja.

 dsc 0054 011

dsc 0061 005

dsc 0062 003

dsc 0069 003

dsc 0065 003

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT