Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

innovation norway5ee8cd123c34a

Infodan poslovnog Programa Business Development and Innovation Croatia  https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/Programmes/business-development/Croatia/ .

Predmetni natječaj posebno je zanimljiv poduzetnicima. Obrazac za prijavu za infodan nalazi se na:  www.innovasjonnorge.no/Croatiainnovation . Termin održavanja za Karlovac je srijeda, 15.7., a mjesto održavanja - HGK - Županijska komora Karlovac.

Ukratko o programu

Nositelj programa: Innovation Norway Oslo

Programski partner: Hrvatska gospodarska komora Zagreb

Programski proračun: 22.000.000 €

Fokus područja natječaja: inovacija u zelenim industrijama i "plavi" rast (gospodarski rast i povećanje broja radnih mjesta povezanih s morem i morskim okolišem)

Područja potpore:

  • Inovativne tehnologije, procesi i usluge
  • Održivi razvoj poslovanja
  • Ekologija postojećih poduzeća i procesa
  • Razvoj i primjena inovativnih proizvoda i usluga

Specifičnosti programskog područja:

Program poslovnog razvoja i inovacija nastojat će potaknuti i razviti dugoročnu poslovnu suradnju, između Norveške s jedne strane i Hrvatske s druge strane, temeljenu na poslovnom razvoju i inovacijama.

Cilj je dodijeliti 75 posto financiranja malim i srednjim poduzećima. Prednost će se dati projektima bilateralnog partnerstva koji nude dodatnu vrijednost.

Poslovni razvoj i inovacije Hrvatska je program poslovnog razvoja koji ima za cilj povećati stvaranje vrijednosti i održivi rast u hrvatskom privatnom sektoru. Program se financira iz norveških stipendija i dio je EEA-e i norveških grantova 2014-2021.

 

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je dana 30. lipnja 2020. godine izdao priopćenje.  Dostavljamo poveznicu na Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 30. lipnja 2020.

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/priopcenje-za-medije-stozera-civilne-zastite-republike-hrvatske-od-30-lipnja-2020/2726

Prijavite se na besplatnu Radionicu osnaživanja žena u Karlovcu!

Trodnevne radionice koje će vam dati snagu i samopouzdanje!

 

 

Ako želite pronaći posao, a nezaposlene ste i u životu ste bile izložene nekoj vrsti nasilja, prijavite se i pridružite nam se u Karlovcu na besplatnoj Radionici osnaživanja žena. Radionice u sklopu Nacionalne kampanje osnaživanja žena „Sofija“ održat će se od 8. do 10.7.2020., a sve detalje ćete dobiti na mail nakon prijave.

Naše radionice fokusirane su na podizanje samopouzdanja kroz vježbe dijeljenja iskustava, aktivnosti art terapije, vježbe asertivnosti i sve ostalo što pridonosi boljem donošenju odluka. Prolazimo inovativnu i usmjerenu edukaciju o tržištu rada: kako prepoznati vlastite kompetencije, kako saznati čime se želimo i možemo baviti, kako pronaći posao koji želimo, kako stvoriti snažan životopis i predstaviti se na intervjuu za posao.

Više o samoj radionici ispričat će vam naša ambasadorica kampanje, poznata glazbenica i umjetnica Remi u videu kojim vas poziva da nam se pridružite!

Dodatno ćemo se osnažiti i vratiti samopouzdanje na radionicama samoobrane temeljene na Krav Maga borilačkoj vještini koje će vam dati dodatnu sigurnost. Radionica je do sada oduševila polaznice u Zagrebu i Zaboku.

 

Ovom radionicom želimo potaknuti osobni razvoj, pružiti podršku i osnažiti nezaposlene i zlostavljane žene. Nažalost, velik broj građana smatra kako je nasilje nad ženama svakodnevna situacija, a posljedice zlostavljanja nisu samo fizičke i psihičke. Zlostavljanje nije privatni problem. To je problem svih nas kao društva!

I zato, pridružite se našoj radionici i s nama učinite prvi korak prema boljoj budućnosti! Prijavite se na besplatne radionice jer je svaka od nas #jacanegostomislis!

Pratite Nacionalnu kampanju osnaživanja žena „Sofija“ i Remi na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) uz #jacanegostomislis!


Nacionalna kampanja osnaživanja žena „Sofija“ radi na aktivnom osnaživanju i osposobljavanju žena za nošenje s izazovima u društvu u kojem živimo te njihovom osposobljavanju za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Stavljamo naglasak na važnost umrežavanja i povezivanja institucija koje su uključene u sustav suzbijanja i prevencije nasilja nad ženama – policije, sudstva, socijalnih službi, organizacija civilnog društva i samih žrtava nasilja.

 

Aktivnosti nacionalne kampanje „Sofija“ pokrivaju cijelu Hrvatsku i održat će se u svim županijama (21 lokacija).

 

Aktivnosti se provode kroz 3 glavne komponente:

 

  • radionice unaprjeđenja socijalnih vještina
  • radionice samoobrane
  • edukacija stručnjaka.

 

Cjelokupan program doprinijet će osobnom razvoju, podršci i osnaživanju nezaposlenih i zlostavljanih žena. Svi elementi projekta svojevrstan su alat komunikacije, socijalnog uključivanja, savjetovanja i dostupnosti za sve dionike te će doprinijeti povećanju javne svijesti o problematici.

 

Razminiranje i društveno-gospodarska integracija

Minska zagađenost predstavlja prijetnju sigurnosti ljudi i usporava, često i zaustavlja, postkonfliktni oporavak i razvoj. „Razminiranje i društveno-gospodarska integracija“ projekt je koji se provodi u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Naime, Švicarska konfederacija uspostavila je 2006. godine Financijski mehanizam švicarskog doprinosa procesu proširenja Europske unije, koji je usmjeren na nove države članice EU, predstavlja izraz švicarske solidarnosti s Europom i ima za cilj smanjenje ekonomskih i socijalnih nejednakosti na području EU.

Za Republiku Hrvatsku, Švicarska je osigurala sredstva u iznosu od 326.5 milijuna kuna za niz projekata koji će se provoditi u razdoblju 2016. do 2024. godine. Projekt „Razminiranje i društveno-gospodarska integracija“ ukupne je vrijednosti 3.5 milijuna CHF, pri čemu je nacionalno sufinanciranje 533.404,40 CHF. U projektnu provedbu su uključeni Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstvo unutarnjih poslova RH. Projektne aktivnosti provode se na području Republike Hrvatske koje je bilo najviše zahvaćeno stradavanjem u Domovinskom ratu.

Projekt se sastoji iz dvije cjeline koje su ujedno ključne sastavnice protuminskog djelovanja –humanitarno razminiranje i pomoć osobama stradalima od mina (neeksplodiranih ubojnih sredstava/eksplozivnih ostataka rata) te članovima njihovih užih obitelji. U tom smislu, nakon što se, kao preduvjet sigurnosti stanovništva na tom području, kroz prvu projektnu komponentu provelo razminiranje Kotar šume u Sisačko-moslavačkoj županiji, u drugoj, upravo pokrenutoj fazi započinje izrada i provedba Programa društveno-gospodarskog osnaživanja minskih stradalnika.

Program neće utjecati na prava do sada stečena na temelju statusa minske žrtve, već se njime utvrđuju aktualne psihološke i profesionalne potrebe minskih žrtava i članova njihovih užih obitelji. Program obuhvaća uspostavu jedinstvene baze podataka o stradalim osobama i analizu njihovih potreba na temelju „Upitnika o minskoj žrtvi“. Anketni upitnik, koja će se provoditi na području cijele RH, posebnu pažnju će posvetiti podacima o društvenoj mreži i zdravstvenom statusu minskih žrtava, ograničenjima zbog fizičkih i/ili mentalnih poteškoća i bolova kao i subjektivnoj percepciji općeg zdravlja, procjeni stresa i načinima nošenja sa stresnim događajima, potrebi ili želji za dodatnim osposobljavanjem, stjecanjem novih vještina, prekvalifikacijom ili manjim ulaganjima u postojeće, odnosno pokretanje novih poslova i sl.

Detaljnom analizom anketnih rezultata identificirat će se čimbenici koji bi mogli pridonijeti poboljšanju kvalitete života i socioekonomskih uvjeta osoba žrtava mina i članova njihovih obitelji, a koji će poslužiti kao temelj za razvoj programa psihosocijalnog osnaživanja, povećanja zapošljivosti i konkurentnosti na tržištu rada.

Ovaj projekt predstavlja daleko više od jedne zahtjevne i opasne tehničke aktivnosti poticanjem pojedinaca da aktivno sudjeluju u promišljanju i donošenju odluka o svom osobnom daljnjem razvoju, a time i razvoju svojih lokalnih zajednica.

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/nastavak-provedbe-projekta-razminiranje-i-drustveno-gospodarska-integracija/589

https://www.swiss-cro.hr/projekti/razminiranje-i-drustveno-gospodarska-integracija/

 

 

bojan cibulka caplja min

Foto: Čaplja - autor Bojan Cibulka (Karlovačka županija)

 

Pobjednici foto-natječaja Volim svoju županiju 2020. godine

Već petu godinu Hrvatska zajednica županija organizira foto-natječaj „Volim svoju županiju“. Pred žirijem je bio zahtjevan posao, s gotovo 3000 prijavljenih fotografija, a najviše je fotografija Primorsko-goranske županije - čak 311. Svaka od fotografija otkriva ljepote županije koju predstavlja i podsjeća nas na skrivene dijelove Hrvatske. Nakon sati pregledavanja i vijećanja, stručni žiri donio je svoju konačnu odluku.

Odlukom žirija, nagradu za najbolju fotografiju natječaja odnio je Ivan Kovačić, fotografijom „Čarolija u bijelom“ (Zagrebačka županija). Od srca čestitamo pobjedniku!

Nadalje, drugo mjesto pripalo je Željku Caru („Proljeće“ – Koprivničko-križevačka županija), a treće mjesto pripalo je Danijelu Hrominu, čija će fotografija „Puntamika…zajedno u zalazu“ predstavljati Zadarsku županiju.

Čestitke pobjednicima natječaja!

Natječaj je ove godine krenuo 15. ožujka i trajao do 15. svibnja, a stručni su žiri činili predsjednica žirija i profesionalna fotografkinja Marija Milin te Morana Kiš (Međimurska županija), Kristijan Toplak (Virovitičko-podravska županija) i Nikša Miletić (Dubrovačko-neretvanska županija).

U nastavku donosimo i popis svih autora i autorica čije su fotografije ušle u novi postav putujuće izložbe „Volim svoju županiju“

- Alenka Novak, Mamica na sejmu (Međimurska županija)

- Jasenko Ćutuk, Virovi (Vukovarsko-srijemska županija)

- Sandro Erceg, Samoća ulice (Dubrovačko-neretvanska županija)

- Maja Jukic, Sveti Duje u lokvi (Splitsko-dalmatinska županija)

- Goran Dorić, Rijeka Sava ljeti (Brodsko-posavska županija)

- Bojan Cibulka, Čaplja (Karlovačka županija)

- Zrinka Balabanić, Igra galebova – Novalja (Ličko-senjska županija)

- Ena Topić, Društvena bića (Istarska županija)

- Darko Herceg, Sv. Lenart (Krapinsko-zagorska županija)

- Anto Magzan, Miroslav Krleža (Grad Zagreb)

- Hrvoje Šušanj, Morske ovce (Bjelovarsko-bilogorska županija)

- Matej Seletković, Opasne ravnice (Virovitičko-podravska županija)

- Nenad Milić, U baranjskim poljima (Osječko-baranjska županija)

- Luka Tabako, Bašćanke (Primorsko-goranska županija)

- Joško Perić, Jugo (Šibensko-kninska županija)

- Saša Josip Milec, Put u nepoznato (Varaždinska županija)

- Ivica Pavičić, Stablo na oranici (Požeško-slavonska županija)

- Tomislav Kolić, Lonjski pašnjaci (Sisačko-moslavačka županija)

 

img 20200603 081526

konbalibpbkokbgp

 

Predsjednik Republike Hrvatske je 20. svibnja 2020. donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

 

Izbori na biračkim mjestima u republici Hrvatskoj održat će se u NEDJELJU, 05. SRPNJA 2020.

 

Izbori na biračkim mjestima u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske u inozemstvu održat će se u SUBOTU 04. SRPNJA 2020. I U NEDJELJU 05. SRPNJA 2020.

 

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upisa u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potrvda za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu regIstraciju i aktivnu registraciju.

 

ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ISTJEČE U SRIJEDU, 24. LIPNJA 2020.

 

 

Objavu možete preuzeti na sljedećem linku: OBJAVA

 

 

 

Zahtjevi za upis, dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača, te poduzimanja ostalih radnji predviđenim Zakonom o registru birača, a radi ostvarivanja prava glasovanja, mogu se podnijeti na slijedećim lokacijama Upravnog odjela za opću upravu Karlovačke županije, svaki radni dan u vremenu od 07:00 do 15:00 sati, kako slijedi:

 

KARLOVAC

Matični ured Karlovac, Križanićeva 11

Telefon: 047/656-311, 047/656-312, 047/656-103

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

OGULIN

Matični ured Ogulin, Bernardina Frankopana 11

Telefon: 047/531-052, 047/656-103

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

SLUNJ

Matični ured Slunj, Dr. Franje Tuđmana 9

Telefon: 047/777-200

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

DUGA RESA

Matični ured Duga Resa, Trg sv. Jurja 1

Telefon: 047/844-505

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

VOJNIĆ

Matični ured Vojnić, Trg Stjepana Radića 1

Telefon: 047/883-003, 047/656-103

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

OZALJ

Matični ured Ozalj, Kurilovac 1

Telefon: 047/731-232, 047/656-103

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Zahtjevi za ostvarivanje prava glasovanja mogu se preuzeti na stranicama Ministarstva uprave:

https://uprava.gov.hr/vijesti/izbori-za-zastupnike-u-hrvatski-sabor-2020/16317

 

 

Potkategorije

U četvrtak 13.03.2014. god. u organizaciji Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje održat će se sastanak vezano uz planiranje upisa u 1. razred srednjih škola na području Karlovačke županije za školsku godinu 2014/15. Sastanku će osim predstavnika Odjela nazočiti i ravnatelji srednjih škola i učeničkih domova, zamjenik župana g. Ivan Banjavčić, te predstavnici Službe za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (Područnog ureda Karlovac), Hrvatske gospodarske komore (Županijske komore Karlovac) i Hrvatske obrtničke komore (Obrtničke komore Karlovac). Sastanak će se održati u sali za sastanke Karlovačke županije na adresi Vranyczanyeva 4, 2. kat.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT