Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

innovation norway5ee8cd123c34a

Infodan poslovnog Programa Business Development and Innovation Croatia  https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/Programmes/business-development/Croatia/ .

Predmetni natječaj posebno je zanimljiv poduzetnicima. Obrazac za prijavu za infodan nalazi se na:  www.innovasjonnorge.no/Croatiainnovation . Termin održavanja za Karlovac je srijeda, 15.7., a mjesto održavanja - HGK - Županijska komora Karlovac.

Ukratko o programu

Nositelj programa: Innovation Norway Oslo

Programski partner: Hrvatska gospodarska komora Zagreb

Programski proračun: 22.000.000 €

Fokus područja natječaja: inovacija u zelenim industrijama i "plavi" rast (gospodarski rast i povećanje broja radnih mjesta povezanih s morem i morskim okolišem)

Područja potpore:

  • Inovativne tehnologije, procesi i usluge
  • Održivi razvoj poslovanja
  • Ekologija postojećih poduzeća i procesa
  • Razvoj i primjena inovativnih proizvoda i usluga

Specifičnosti programskog područja:

Program poslovnog razvoja i inovacija nastojat će potaknuti i razviti dugoročnu poslovnu suradnju, između Norveške s jedne strane i Hrvatske s druge strane, temeljenu na poslovnom razvoju i inovacijama.

Cilj je dodijeliti 75 posto financiranja malim i srednjim poduzećima. Prednost će se dati projektima bilateralnog partnerstva koji nude dodatnu vrijednost.

Poslovni razvoj i inovacije Hrvatska je program poslovnog razvoja koji ima za cilj povećati stvaranje vrijednosti i održivi rast u hrvatskom privatnom sektoru. Program se financira iz norveških stipendija i dio je EEA-e i norveških grantova 2014-2021.

 

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je dana 30. lipnja 2020. godine izdao priopćenje.  Dostavljamo poveznicu na Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 30. lipnja 2020.

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/priopcenje-za-medije-stozera-civilne-zastite-republike-hrvatske-od-30-lipnja-2020/2726

Prijavite se na besplatnu Radionicu osnaživanja žena u Karlovcu!

Trodnevne radionice koje će vam dati snagu i samopouzdanje!

 

 

Ako želite pronaći posao, a nezaposlene ste i u životu ste bile izložene nekoj vrsti nasilja, prijavite se i pridružite nam se u Karlovcu na besplatnoj Radionici osnaživanja žena. Radionice u sklopu Nacionalne kampanje osnaživanja žena „Sofija“ održat će se od 8. do 10.7.2020., a sve detalje ćete dobiti na mail nakon prijave.

Naše radionice fokusirane su na podizanje samopouzdanja kroz vježbe dijeljenja iskustava, aktivnosti art terapije, vježbe asertivnosti i sve ostalo što pridonosi boljem donošenju odluka. Prolazimo inovativnu i usmjerenu edukaciju o tržištu rada: kako prepoznati vlastite kompetencije, kako saznati čime se želimo i možemo baviti, kako pronaći posao koji želimo, kako stvoriti snažan životopis i predstaviti se na intervjuu za posao.

Više o samoj radionici ispričat će vam naša ambasadorica kampanje, poznata glazbenica i umjetnica Remi u videu kojim vas poziva da nam se pridružite!

Dodatno ćemo se osnažiti i vratiti samopouzdanje na radionicama samoobrane temeljene na Krav Maga borilačkoj vještini koje će vam dati dodatnu sigurnost. Radionica je do sada oduševila polaznice u Zagrebu i Zaboku.

 

Ovom radionicom želimo potaknuti osobni razvoj, pružiti podršku i osnažiti nezaposlene i zlostavljane žene. Nažalost, velik broj građana smatra kako je nasilje nad ženama svakodnevna situacija, a posljedice zlostavljanja nisu samo fizičke i psihičke. Zlostavljanje nije privatni problem. To je problem svih nas kao društva!

I zato, pridružite se našoj radionici i s nama učinite prvi korak prema boljoj budućnosti! Prijavite se na besplatne radionice jer je svaka od nas #jacanegostomislis!

Pratite Nacionalnu kampanju osnaživanja žena „Sofija“ i Remi na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) uz #jacanegostomislis!


Nacionalna kampanja osnaživanja žena „Sofija“ radi na aktivnom osnaživanju i osposobljavanju žena za nošenje s izazovima u društvu u kojem živimo te njihovom osposobljavanju za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Stavljamo naglasak na važnost umrežavanja i povezivanja institucija koje su uključene u sustav suzbijanja i prevencije nasilja nad ženama – policije, sudstva, socijalnih službi, organizacija civilnog društva i samih žrtava nasilja.

 

Aktivnosti nacionalne kampanje „Sofija“ pokrivaju cijelu Hrvatsku i održat će se u svim županijama (21 lokacija).

 

Aktivnosti se provode kroz 3 glavne komponente:

 

  • radionice unaprjeđenja socijalnih vještina
  • radionice samoobrane
  • edukacija stručnjaka.

 

Cjelokupan program doprinijet će osobnom razvoju, podršci i osnaživanju nezaposlenih i zlostavljanih žena. Svi elementi projekta svojevrstan su alat komunikacije, socijalnog uključivanja, savjetovanja i dostupnosti za sve dionike te će doprinijeti povećanju javne svijesti o problematici.

 

Razminiranje i društveno-gospodarska integracija

Minska zagađenost predstavlja prijetnju sigurnosti ljudi i usporava, često i zaustavlja, postkonfliktni oporavak i razvoj. „Razminiranje i društveno-gospodarska integracija“ projekt je koji se provodi u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Naime, Švicarska konfederacija uspostavila je 2006. godine Financijski mehanizam švicarskog doprinosa procesu proširenja Europske unije, koji je usmjeren na nove države članice EU, predstavlja izraz švicarske solidarnosti s Europom i ima za cilj smanjenje ekonomskih i socijalnih nejednakosti na području EU.

Za Republiku Hrvatsku, Švicarska je osigurala sredstva u iznosu od 326.5 milijuna kuna za niz projekata koji će se provoditi u razdoblju 2016. do 2024. godine. Projekt „Razminiranje i društveno-gospodarska integracija“ ukupne je vrijednosti 3.5 milijuna CHF, pri čemu je nacionalno sufinanciranje 533.404,40 CHF. U projektnu provedbu su uključeni Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstvo unutarnjih poslova RH. Projektne aktivnosti provode se na području Republike Hrvatske koje je bilo najviše zahvaćeno stradavanjem u Domovinskom ratu.

Projekt se sastoji iz dvije cjeline koje su ujedno ključne sastavnice protuminskog djelovanja –humanitarno razminiranje i pomoć osobama stradalima od mina (neeksplodiranih ubojnih sredstava/eksplozivnih ostataka rata) te članovima njihovih užih obitelji. U tom smislu, nakon što se, kao preduvjet sigurnosti stanovništva na tom području, kroz prvu projektnu komponentu provelo razminiranje Kotar šume u Sisačko-moslavačkoj županiji, u drugoj, upravo pokrenutoj fazi započinje izrada i provedba Programa društveno-gospodarskog osnaživanja minskih stradalnika.

Program neće utjecati na prava do sada stečena na temelju statusa minske žrtve, već se njime utvrđuju aktualne psihološke i profesionalne potrebe minskih žrtava i članova njihovih užih obitelji. Program obuhvaća uspostavu jedinstvene baze podataka o stradalim osobama i analizu njihovih potreba na temelju „Upitnika o minskoj žrtvi“. Anketni upitnik, koja će se provoditi na području cijele RH, posebnu pažnju će posvetiti podacima o društvenoj mreži i zdravstvenom statusu minskih žrtava, ograničenjima zbog fizičkih i/ili mentalnih poteškoća i bolova kao i subjektivnoj percepciji općeg zdravlja, procjeni stresa i načinima nošenja sa stresnim događajima, potrebi ili želji za dodatnim osposobljavanjem, stjecanjem novih vještina, prekvalifikacijom ili manjim ulaganjima u postojeće, odnosno pokretanje novih poslova i sl.

Detaljnom analizom anketnih rezultata identificirat će se čimbenici koji bi mogli pridonijeti poboljšanju kvalitete života i socioekonomskih uvjeta osoba žrtava mina i članova njihovih obitelji, a koji će poslužiti kao temelj za razvoj programa psihosocijalnog osnaživanja, povećanja zapošljivosti i konkurentnosti na tržištu rada.

Ovaj projekt predstavlja daleko više od jedne zahtjevne i opasne tehničke aktivnosti poticanjem pojedinaca da aktivno sudjeluju u promišljanju i donošenju odluka o svom osobnom daljnjem razvoju, a time i razvoju svojih lokalnih zajednica.

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/nastavak-provedbe-projekta-razminiranje-i-drustveno-gospodarska-integracija/589

https://www.swiss-cro.hr/projekti/razminiranje-i-drustveno-gospodarska-integracija/

 

 

bojan cibulka caplja min

Foto: Čaplja - autor Bojan Cibulka (Karlovačka županija)

 

Pobjednici foto-natječaja Volim svoju županiju 2020. godine

Već petu godinu Hrvatska zajednica županija organizira foto-natječaj „Volim svoju županiju“. Pred žirijem je bio zahtjevan posao, s gotovo 3000 prijavljenih fotografija, a najviše je fotografija Primorsko-goranske županije - čak 311. Svaka od fotografija otkriva ljepote županije koju predstavlja i podsjeća nas na skrivene dijelove Hrvatske. Nakon sati pregledavanja i vijećanja, stručni žiri donio je svoju konačnu odluku.

Odlukom žirija, nagradu za najbolju fotografiju natječaja odnio je Ivan Kovačić, fotografijom „Čarolija u bijelom“ (Zagrebačka županija). Od srca čestitamo pobjedniku!

Nadalje, drugo mjesto pripalo je Željku Caru („Proljeće“ – Koprivničko-križevačka županija), a treće mjesto pripalo je Danijelu Hrominu, čija će fotografija „Puntamika…zajedno u zalazu“ predstavljati Zadarsku županiju.

Čestitke pobjednicima natječaja!

Natječaj je ove godine krenuo 15. ožujka i trajao do 15. svibnja, a stručni su žiri činili predsjednica žirija i profesionalna fotografkinja Marija Milin te Morana Kiš (Međimurska županija), Kristijan Toplak (Virovitičko-podravska županija) i Nikša Miletić (Dubrovačko-neretvanska županija).

U nastavku donosimo i popis svih autora i autorica čije su fotografije ušle u novi postav putujuće izložbe „Volim svoju županiju“

- Alenka Novak, Mamica na sejmu (Međimurska županija)

- Jasenko Ćutuk, Virovi (Vukovarsko-srijemska županija)

- Sandro Erceg, Samoća ulice (Dubrovačko-neretvanska županija)

- Maja Jukic, Sveti Duje u lokvi (Splitsko-dalmatinska županija)

- Goran Dorić, Rijeka Sava ljeti (Brodsko-posavska županija)

- Bojan Cibulka, Čaplja (Karlovačka županija)

- Zrinka Balabanić, Igra galebova – Novalja (Ličko-senjska županija)

- Ena Topić, Društvena bića (Istarska županija)

- Darko Herceg, Sv. Lenart (Krapinsko-zagorska županija)

- Anto Magzan, Miroslav Krleža (Grad Zagreb)

- Hrvoje Šušanj, Morske ovce (Bjelovarsko-bilogorska županija)

- Matej Seletković, Opasne ravnice (Virovitičko-podravska županija)

- Nenad Milić, U baranjskim poljima (Osječko-baranjska županija)

- Luka Tabako, Bašćanke (Primorsko-goranska županija)

- Joško Perić, Jugo (Šibensko-kninska županija)

- Saša Josip Milec, Put u nepoznato (Varaždinska županija)

- Ivica Pavičić, Stablo na oranici (Požeško-slavonska županija)

- Tomislav Kolić, Lonjski pašnjaci (Sisačko-moslavačka županija)

 

img 20200603 081526

konbalibpbkokbgp

 

Predsjednik Republike Hrvatske je 20. svibnja 2020. donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

 

Izbori na biračkim mjestima u republici Hrvatskoj održat će se u NEDJELJU, 05. SRPNJA 2020.

 

Izbori na biračkim mjestima u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske u inozemstvu održat će se u SUBOTU 04. SRPNJA 2020. I U NEDJELJU 05. SRPNJA 2020.

 

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upisa u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potrvda za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu regIstraciju i aktivnu registraciju.

 

ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ISTJEČE U SRIJEDU, 24. LIPNJA 2020.

 

 

Objavu možete preuzeti na sljedećem linku: OBJAVA

 

 

 

Zahtjevi za upis, dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača, te poduzimanja ostalih radnji predviđenim Zakonom o registru birača, a radi ostvarivanja prava glasovanja, mogu se podnijeti na slijedećim lokacijama Upravnog odjela za opću upravu Karlovačke županije, svaki radni dan u vremenu od 07:00 do 15:00 sati, kako slijedi:

 

KARLOVAC

Matični ured Karlovac, Križanićeva 11

Telefon: 047/656-311, 047/656-312, 047/656-103

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

OGULIN

Matični ured Ogulin, Bernardina Frankopana 11

Telefon: 047/531-052, 047/656-103

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

SLUNJ

Matični ured Slunj, Dr. Franje Tuđmana 9

Telefon: 047/777-200

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

DUGA RESA

Matični ured Duga Resa, Trg sv. Jurja 1

Telefon: 047/844-505

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

VOJNIĆ

Matični ured Vojnić, Trg Stjepana Radića 1

Telefon: 047/883-003, 047/656-103

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

OZALJ

Matični ured Ozalj, Kurilovac 1

Telefon: 047/731-232, 047/656-103

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Zahtjevi za ostvarivanje prava glasovanja mogu se preuzeti na stranicama Ministarstva uprave:

https://uprava.gov.hr/vijesti/izbori-za-zastupnike-u-hrvatski-sabor-2020/16317

 

 

 

Javna ustanova regionalna Razvojna agencija Karlovačke županije provodi projekt „KaŽu5 EduKA II“ koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Tehničke pomoći za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora. Vrijednost projekta je 14.756.262,24 kn, od čega je 12.542.822,84 kn bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je započeo 01. travnja 2019. godine te završava 31. prosinca 2023. godine

Projekt je trenutačno u fazi kada započinje provedba obrazovnih aktivnosti o EU fondovima za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravne osobe s javnim ovlastima s područja županije. Djelatnici Javne ustanove regionalne razvojne agencije Karlovačke županije pripremaju ciklus edukacija o EU fondovima, koje će i provoditi.

Navedeni ciklus radionica će obraditi teme o EU fondovima, financijskim potporama i bespovratnim sredstvima, Praćenje javnih poziva i natječaja, Osnove upravljanja projektnim ciklusom (priprema projektnih prijedloga), Horizontalna načela u pripremi i provedbi EU projekata, Osnove Upravljanje projektnim ciklusom (provedba projekta i izvještavanje), Postupci nabave u provedbi EU projekta, Promidžba i vidljivost u EU projektima, Rad u sustavu e-Fondovi i MIS, Simulacija provedbe EU projekata (sažetak provedbe), u svrhu pripreme javnopravnih tijela s područja Karlovačke županije za novu financijsku perspektivu 2021. – 2027. i bolju apsorpciju EU sredstava.

Prvi modul pod nazivom „EU fondovi, financijske potpore i bespovratna sredstva“ sastoji je od 5 tema a cilj ovog modula je da sudionici edukacije usvoje znanja o strukturi EU fondova te o operativnim programima koji su trenutačno na raspolaganju u Republici Hrvatskoj. Ukratko će se prezentirati svaki fond i program te mogućnosti financiranja, značenje financijskih potpora i bespovratnih sredstava te na koji način osigurati sufinanciranje. Sudionici će dobiti i više informacija o pozitivnim stranama uključivanja u provedbu EU projekata, a također će biti upoznati i sa potencijalnim rizicima i izazovima.

Obzirom na trenutačnu situaciju i poštivanja mjera distance, predviđeno je on-line održavanje edukacija.

Točni termini edukacija biti će objavljeni na mrežnim stranicama Javne ustanove regionalne Razvojne agencije Karlovačke županije (www.ra-kazup.hr), a javnopravna tijela biti će obavještena i putem elektroničke pošte.

Edukacije su besplatne za sve sudionike.

Potkategorije

U četvrtak 13.03.2014. god. u organizaciji Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje održat će se sastanak vezano uz planiranje upisa u 1. razred srednjih škola na području Karlovačke županije za školsku godinu 2014/15. Sastanku će osim predstavnika Odjela nazočiti i ravnatelji srednjih škola i učeničkih domova, zamjenik župana g. Ivan Banjavčić, te predstavnici Službe za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (Područnog ureda Karlovac), Hrvatske gospodarske komore (Županijske komore Karlovac) i Hrvatske obrtničke komore (Obrtničke komore Karlovac). Sastanak će se održati u sali za sastanke Karlovačke županije na adresi Vranyczanyeva 4, 2. kat.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT