Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

poljoprivreda

U tijeku je e-savjetovanje s javnošću u vezi Programa potpora male vrijednosti u poljoprivredi koje je objavila Karlovačka županija. Programom potpora male vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju obuhvaćene su mjere subvencije kamata na kredite, mjere unapređenja biljne i stočarske proizvodnje, poticanje edukacije i stručnog osposobljavanja poljoprivrednika, subvencije premija osiguranja usjeva, nasada i životinja, legalizacije objekata, analize proizvoda s posebnim naglaskom na unapređenje tržišnog nastupa poljoprivrednika.

Novosti u odnosu na Programe iz prethodnih godina su: stavljen je naglasak na potpore za mlada gospodarstva koja imaju veći koeficijent za odobrene potpore, snižene su efektivne kamatne stope za krajnje korisnike poljoprivrednih kredita, povećan je maksimalni iznos potpore sa 8.000,00 na 10.000,00 kuna, uvedena je nova podmjera koja se odnosi na jačanje tržišnog nastupa poljoprivrednika s ciljem što veće kompatibilnosti s turističkim kretanjima u Karlovačkoj županiji.

Javno savjetovanje (link na Program) otvoreno je do 1. lipnja 2018. godine te pozivamo sve zainteresirane poljoprivrednike kao i one koji to žele postati, da pošalju svoje komentare na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT