Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

U Velikoj vijećnci Požeško-slavonske županije u srijedu 23. svibnja održana je četvrta sjednica Radne skupine za unutarnju reviziju.
Uvodno se članovima Radne skupine obratila voditeljica Ivanka Znika, pročelnica Službe za reviziju Krapinsko-zagorske županije podsjetivši članove kako je na današnji dan prošle godine održana konstituirajuća sjednica. Objasnila je kako je uz zamjenicu Radne skupine Sunčicu Bajić, pročelnicu Ureda za unutarnju reviziju Požeško-slavonske županije održala sastanak u Ministarstvu financija. Na navedenom sastanku predstavile su ciljeve Radne skupine, kao i sve ideje, sugestije, probleme s kojima se revizori susreću te su otvorile brojna pitanja poput usklađivanja s Uredbom o zaštiti osobnih podataka, administrativnog rasterećenja rada unutarnjih revizora, itd.
Današnjoj sjednici je nazočio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je istaknuo: „Ponosan sam na rad unutarnjih revizora jer sam svjestan opsega poslova s kojim se svakodnevno susrećete, a uzimajući u obzir broj institucija kojima županija upravlja“  te dodao kako se nada da će članovi radne skupine, kao i svih puta dosad dobiti odgovore na svoja pitanja u čemu će im pomoći stručnjaci iz Ministarstva financija.
Uz članove Radne skupine iz svih županija i Grada Zagreba, sjednici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva financija – Niko Raič, načelnik Sektora za harmonizaciju razvoja sustava unutarnjih kontrola, Davor Kozina, voditelj Službe za koordinaciju razvoja sustava unutarnjih kontrola i Roberta Dorani, v.d. voditeljica Službe za koordinaciju razvoja unutarnje revizije. Predstavnici Ministarstva članove Radne skupine upoznali su s novom Uputom za obavljanje pojedinačne unutranje revizije. Prema riječima Roberte Dorani svrha donošenja nove Upute koja na snagu stupa 1. srpnja ove godine je unapređenje kvalitete provedbe unutarnje revizije i pojednostavljenje rada. „U odnosu na stariju Uputu, nova uvodi glavne rizike, kontrolne točke, testiranje funkcionalnosti kontrole, uzroke problema te su preporuke bolje usmjerene na davanje preporuka“ rekla je Dorani i objasnila korake u provedbi unutarnje revizije sukladno novoj Uputi.
U nastavku sjednice, Davor Kozina iz Ministarstva financija objasnio je koliko će Uredba o zaštiti  osobih podataka (primjena kreće 25. svibnja) utjecati na rad revizora, a pomoćnik ravnatelja Zavoda za informatiku Osijek Dražen Tomić predstavio je Registar preporuka – aplikaciju koja sadrži popis i pregled svih revizija provedenih u određenoj županiji.

U ime Karlovačke županije sjednici je nazočila unutarnja revizorica Marija Brazdičić.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT