Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

Obavijesti

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

Kolegij župana održat će se u ponedjeljak, 19. studenog, u Općini Bosiljevo, zajedno s općinskim kolegijem. Početak je u 8 sati, u Vijećnici Općine Bosiljevo. Na kolegiju će se raspravljati o projektima Karlovačke županije s posebnim naglaskom na projekte na području Bosiljeva.
Nakon održanog kolegija, u 10,00 sati, načelnik Općine Josip Kasun i župan Damir Jelić će se obratiti medijima.
Potom je planiran zajednički obilazak prometnice ŽC 3175 (Bosiljevo – Ogulin) na relaciji Malik – Grabrk, koju je sanirala Županijska uprava za ceste Karlovac.

img c00b519b664e5b18db432a5e669458d8 v 1

Drugi radni sastanak Radne skupine za pripremu Priručnika za strateško planiranje održan je u petak 16. studenoga u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU. Dnevni red obuhvaćao je sljedeće teme: Integriranje planiranja na lokalnim i regionalnim razinama, Metodologija i proces strateškog planiranja prikazan kro nacrt Priručnika, Rasprava i Zaključci. Sastanku je nazočila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

dsc 0004 007 copy

Uz nazočnost ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u petak, 16. studenog, u Slunju je obilježena 27. obljetnica progonstva Slunjana iz njihovih domova pod nazivom "Da se ne zaboravi". Program je započeo paljenjem svijeća kod spomen obilježja na Trgu dr. Franje Tuđmana te duž Ulice braće Radić do ljekarne. Potom je održano polaganje vijenaca na spomen obilježje u gradskom parku, odakle je krenula kolona sjećanja Ulicom braće Radić do Trga Zrinskih i Frankopana. Sveta misa služena je u crkvi Presvetog Trojstva, a prevodio ju je biskup mons. dr. Mile Bogović, uz asistenicju dekana mons. Mile Pecića i svećenika Slunjskog dekanata. Nakon službe Svete mise u Župnoj dvorani je održana tribina "Da se ne zaboravi", a potom i otvorena izložba fotografija o stradanju Slunja. U ime Karlovačke županije Svetoj misi je nazočio župan Damir Jelić.

img 5c8b12cbf296da920192853c620b0fdf v

13. Domobranska pukovnija Karlovac u četvrtak je, 15. studenog, obilježila 26. obljetnicu ustrojavanja. Tim su povodom položeni vijenci i zapaljene svijeće pred središnjim križem groblja Jamadol u Karlovcu, a potom i pred spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih branitelja u Karlovcu. Pripadnici 13. Domobranske pukovnije također su položili vijenac kod spomen obilježja na Turnju te kod spomen ploče na Veleučilištu u Karlovcu.  U 18,30 sati će u crkvi Presvetog Trojstva biti služena Sveta misa za sve poginule i umrle pripadnike ove postrojbe. Programu obilježavanja u ime Karlovačke županije nazočila je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar te župan Damir Jelić, koji će prisustvovati službi Svete mise.

dsc 0009 009

Konferencija za medije povodom proteka godine dana od početka rada na tzv. „Ogulinskom modelu“ rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u projektu obrane od poplave grada Ogulina održana je u četvrtak, 15. studenog, u Vijećnici Grada Ogulina.
O temi su govorili predstavnici Ogulina gradonačelnik Dalibor Domitrović i saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, župan Karlovačke županije Damir Jelić i županijska pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Marina Jarnjević, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te predstojnica Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji Ines Pavlačić, uz nazočnost članova pravnih timova koji provode ovaj model. Nakon godinu dana rada ovaj se model pokazao iznimno učinkovit te su svi sudionici konferencije suglasni da je ovaj jedinstven model u Hrvatskoj dobar primjer kako se sinergijom svih sudionika mogu postići mnogo bolji učinci. Prezentirano je to i podacima koji su najbolji pokazatelj uspješnosti, a oni kažu da je u godinu dana otkad su pravni timovi krenuli rješavati imovinsko-pravne poslove na ovom projektu broj riješenih predmeta povećan za 7 puta. Od ukupno 790 čestica, u obuhvatu Sporazuma je njih 339. Od početka rada, odnosno 15. studenog 2017. godine, kada je Sporazum potpisan, riješeno je 176 čestica, a prije toga je godišnje rješavano 25 čestica, iz čega se jasno vidi veliko ubrzanje i učinkovitost u radu. Župan Jelić osobno je pohvalio sve koji rade na ovom projektu te zahvalio svim pravnicima, napose onima koji su zaposleni u drugim institucijama, na vrijednom radu koji je rezultirao ovako dobrim učinkom.

Generalni direktor hrvatskih voda Zoran Đuroković je u svojoj prezentaciji prikazao presjek radova na projektu obrane od poplave Ogulina, napomenuvši da cijeli projekt košta 185 milijuna kuna, od čega su 85% sredstva iz EU fondova. Prema njegovim riječima, za očekivati je da se cijeli projekt obrane od poplave Ogulina završi do 2023. godine.   

dsc 0004 009

Sastanak u okviru programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ koji je organizirala Ženska grupa Karlovac "Korak", a financijski podržava Ministarstvo pravosuđa, održan je u srijedu, 14. studenoga, u Velikoj vijećnici Grada Karlovca. Glavni cilj sastanka bio je upoznati sve nazočne sa Programom i uslugama koje ŽGK „Korak“ kroz njega pruža na području Karlovačke županije žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji, ali ujedno i unaprijediti postojeću suradnju između institucija, ustanova i udruga koje rade ili se u svom radu susreću sa žrtvama kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji. Sastanku je nazočila zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar koja se i prigodno obratila svima nazočnima.

img 7c8f45a16d07c4bb62f35311054d20ac v 

U nazočnosti zamjenice župana Karlovačke županije Vesne Hajsan Dolinar, zastupnika u Hrvatskom saboru Tomislava Lipošćaka i načelnika Općine Josipdol Zlatka Mihaljevića u prostoru Općine Josipdol danas je predstavljen projekt "Pomoć zajednici - Zaželi" kojim će na području Josipdola biti zaposleno 17 žena koje će na terenu brinuti o 77 korisnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba. Projekt je vrijedan proko 3,2 milijuna kuna, a provodit će se dvije godine. Sredstva za provođenje projekata osiguralo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a bit će financiran sredstvima iz EU socijalnog fonda. Ovaj će projekt biti od iznimnog značaja za Josipdol obzirom na broj nezaposlenih žena kao i udio starijeg stanovništva kojem je potreban ovakav oblik pomoći.

446618092 438281

25. Interstas, Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza te 21. ITF’CRO - Festival turističkog filma i 16. KEA-CRO - Natjecanje hrvatskih gradova i mjesta za ”Međunarodni Zlatni cvijet" održani su od 7. do 9. studenoga u Gradu Solinu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Navedene manifestacije su tijekom proteklih godina izgradile čvrstu poziciju kao važan kulturološki, turistički te poslovno turistički događaj u putničkoj industriji novih tržišta, posebice ovog dijela Europe. Prestižnu međunarodnu nagradu POSEBNO PRIZNANJE 21. ITF'CRO 2018. osvojio je župan Damir Jelić za prvi promotivni turistički spot Karlovačke županije "U srcu Hrvatske", dok je Turistička zajednica Karlovačke županije dobitnica nagrade ZLATNI INTERSTAS 2018. za sjajnu prezentaciju i realizaciju turističkih projekata Karlovačke županije, a time i značajan rast turističkog prometa Županije. Karlovačka županija svojim  projektima u funkciji razvoja turizma i gospodarstva značajno pridonosi bogatstvu ukupne turističke ponude Hrvatske u međunarodnoj turističkoj razmjeni, što je prepoznalo i Povjerenstvo Europske i Svjetske turističke novinarske asocijacije. Dodjeli su uz župana Damira Jelića nazočili i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Željko Fanjak i direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić.

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT