Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

ciklo4

Predstavnici Karlovačke županije na konferenciji „Dani cikloturizma“ (od 15. do 17. svibnja) u Metkoviću  predstavljaju bogatu cikloturističku ponudu naše županije. Prezentaciju cikloturističke ponude Karlovačke županije održali su  Mateja Petračić, viša predavačica Veleučilišta u Karlovcu i Tomislav Lokmer, viši stručni suradnik za turizam Karlovačke županije. Prezentirali su i daljnje mogućnosti razvoja te suradnje za Karlovačku županiju. Tom prilikom, susreli su se sa stručnjacima iz biciklističke i turističke struke, koji su kao gosti i predavači poučavali o cikloturizmu kao najbrže rastućem specifičnom obliku aktivnog turizma u Republici Hrvatskoj.

ciklo3

Karlovačka županija u sklopu projekta „Bike4River“, koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva turizma, već nekoliko godina postavlja i uređuje biciklističku infrastrukturu u svrhu razvoja cikloturizma na svom području. Tako je, ove godine, ugovorila izradu Pravilnika za standarde „Bike&Bed“ za smještajne kapacitete, uređenje dodatnih pet vidikovaca i odmorišta, postavljanje pet brojača biciklističkog prometa, kao i deset informativnih cikloturističkih ploča duž biciklističkih ruta Karlovačke županije. Ukupna vrijednost projekta je 502.817,00 kn, koji je sufinanciran od strane Ministarstva turizma u visini od 81 %. Prema Strategiji razvoja turizma Karlovačke županije do 2025. godine. pustolovne su outdoor aktivnosti i cikloturizam, jedni od najvažnijih turističkih proizvoda Karlovačke županije. Stoga, tijekom implementacije Strategije, koja je nedavno usvojena, posebna će se pozornost obratiti na razvoj takvih oblika turizma.

ciklo5

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT