Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 

dsc 0048 copy copy copy 

Župan Karlovačke županije Damir Jelić dodijelio je u srijedu, 3. lipnja, Medalju župana gospodinu Branku Gorše, vlasniku tvrtke G.B.B. d.o.o. iz Bubnjaraca u općini Žakanje, koji je za djecu predškolske dobi donirao 300 romobila, podijeljenih u dječje vrtiće širom Karlovačke županije. Tvrtka Branka Goršea bavi se proizvodnjom metala, alata, metalnih komponenti za proizvode široke potrošnje, pa je tako proizvela djelove za romobile koje je i sklapala za tržište. Kako Branko Gorše godinama pomaže aktivnosti za poboljšanje komunalnog standarda u svome mjestu te se tako uključuje s osobnim donacijama, odlučio je poduprijeti ideju Karlovačke županije da se u svim jedinicama lokalne samouprave, pri osnovnim školama, otvore dječji vrtići za djecu predškolske dobi. Tako je za djecu, polaznike vrtića, donirao 300 romobila iz njegove tvrtke, ukupne vrijednosti oko 60 tisuća kuna.

U obrazloženju za dodjelu ovog vrijednog priznanja župana stoji da se Medalja uručuje za doprinos u promociji Karlovačke županije te posebnu skrb za djecu predškolske dobi. Umjesto odsutnog Branka Gorše Medalju župana su preuzele njegove kćeri Katarina i Valentina Gorše, a u očevo ime na priznanju se zahvalila Katarina Gorše. "Zahvaljujem se županu i Karlovačkoj županiji na dodjeli ove zaista velike i značajne nagrade. Svima nam je ovo jako veliki ponos i jako puno nam znači nagrada, posebice našem ocu. Tvrtku G.B.B. osnovao je 1995. godine i primarno se bavi metalurškom proizvodnjom. Ideja o doniranju romobila djeci predškolske dobi je došla spontano još u predbožićno vrijeme. Naš tata je vrlo aktivni mještanin sela  Bubnjarci, sudjelovao je u različitim donacijama i uređenju infrastrukture našeg sela, u uređenju sakralnih objekata i slično. Ova je nagrada kruna i njegove poslovne karijere, ali isto tako i njegovog privatnog, humanitarnog djelovanja", rekla je Katarina Gorše

Svečanost je održana u Uredu župana Karlovačke županije, uz nazočnost zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar.

konbalibpbkokbgp

Pred predstojeće izbore za izbor zastupnika u Hrvatski sabor 2020. počele su pripreme registra birača. S tim u vezi obavještavamo građane Karlovačke županije da sve relevante informacije vezano za ostvarivanja prava glasovanja ( provjera podataka upisanih u registru birača, aktivna registracija, prethodna registracija, privremeni ispis izvan mjesta prebivališta, potvrda za glasovanje izvan mjesta prebivališta) mogu dobiti u nadležnom Upravnom odjelu za opću upravu Karlovačke županije, u razdoblju od 3. lipnja 2020. do 24. lipnja 2020. godine (kada ističu rokovi za pripremu registra), a sukladno detaljnoj obavijesti na stranicama Karlovačke županije.

 

dsc 0038 copy copy copy copy copy

Zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i ravnatelj Trgovačko-ugostiteljske škole u Karlovcu Damir Pleša potpisali su u srijedu, 3. lipnja, Ugovor o davanju nekretnine na uporabu, kojim Karlovačka županija TUŠ-u daje na uporabu nekretninu površine 965 kvadratnih metara u ul. Stjepana Radića 12.

Radi se o zgradi mješovite uporabe, dvorištu i kući s poslovnim prostorom u prizemlju (bivša knjižara Naprijed) na uglu Radićeve ulice i ulice Kralja Tomislava.

Ovim Ugovorom Karlovačka županija daje predmetnu nekretninu na besplatnu uporabu na neodređeno vrijeme, za potrebe škole koja će ondje obavljati svoje registrirane djelatnosti. Škola u prvoj fazi planira urediti i koristiti prostor površine 122 metara kvadratnih, u kojem će se urediti dvije učionice i sanitarni čvor. Uređenjem ovog prostora otvorit će se mogućnost da škola organizira nastavu u jednoj smjeni.

Svečano potpisivanje ovog Ugovora održano je u prostoru restorana Trgovačko-ugostiteljske škole, uz nazočnost pročelnice za školstvo Karlovačke županije Marije Medić, predsjednice Školskog odbora TUŠ-a prof. Sonje Vukelić i zamjenice ravnatelja škole prof. Anite Klarić.

Treba istaknuti da je Karlovačka županija Trgovačko-ugostiteljskoj školi već ranije darovala prostore u Radićevoj ulici br. 8 i 10, u kojim sada škola djeluje.

dsc 0025 copy copy copy copy copy copy

U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u Slunju su danas potpisani ugovori za izgradnju vodoopskrbnih sustava na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Svečanom potpisivanju ovih ugovora nazočili i župani ovih dviju županija Damir Jelić i Ivo Žinić, a uz predstavnike Hrvatskih voda te gradova i općina koji su u obuhvatu radova na vodoopskrbi nazočili su i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. U ime domaćina goste je pozdravio gradonačelnik Slunja Jure Katić, a obratio se i župan Karlovačke županije Damir Jelić zahvalivši premijeru i Vladi na brojnim projektima koje zajednički provode. O investicijama Hrvatskih voda izvjestio je generalni direktor Zoran Đuroković, a o značaju ovih ugovora govorio je ministar Tomislav Ćorić. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izvjestio je o investicijama Vlade Republike Hrvatske u ovaj kraj te o uspješnom povlačenju sredstava iz EU fondove za projekte, među kojim su i ovi za komunalnu infrastrukturu, odnosno vodoopskrbu.

Ugovore za sufinanciranje vodoopskrbe potpisao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i to s direktorom tvrtke Komunalac Slunj Dinkom Puškarićem, za građenje vodnih građevina na području grada Slunja i općine Cetingrad. Za području Karlovačke županije još je potpisan ugovor za sufinanciranje građenja vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Duga Resa - Generalski Stol, kojeg je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potpisao s direktorom Komunalnog Duga Resa d.o.o. Ivanom Klokočim. Također su potpisani i ugovori o sufinaciranju gradnje vodoopskrbe i odvodnje te istražnih radova u vodoopskrbnim sustavimaa Topuskog i Jasenovca u Sisačko-moslavačkoj županiji. Sveukupna vrijednost projekata koji se provode na području Slunja, Cetingrada, Topuskog, Jasenovca i Generalskog Stola je 43,715 milijuna kuna (bez PDV-a). Iz sredstava Hrvatskih voda za navedena je područja u 2020. godini osigurano je 14,928 milijuna kuna.
Konkretno, pitka voda doći će iz Slunja do Cetingrada, potom do Bukovlja u Generalskom Stolu. Ovim će se projektima na predmetnim područjima izgraditi vodoopskrbni cjevovodi duljine 26,04 km, tri crpne stanice i jedna hidrostanica.
Rekonstruirat će se tako i vodocrpilište Novigrad na Dobri. Za područje Generalskog Stola osigurat će se pripremne radnje za montažu pumpi te priprema za mogućnost priključenja novoizvedenih bunara na vodocrpilištu.

Nakon svečanosti sudionici skupa su, uz vodstvo domaćina, obišli projekt "Vodene tajne Slunja" na Rastokama, vrijedan 23 milijuna kuna, a finaciran EU sredstvima, na kojem su u tijeku radovi na izgradnji infrastrukture, mosta preko rijeke Korane, šetnice i ispitne stanice koju će koristiti županijska Javna ustanova Natura Viva, koja je uz Grad Slunj partner na projektu.

dsc 0007 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Novi suci porotnici za mladež pri Općinskom sudu u Karlovcu svečano su prisegnuli danas u Uredu župana Karlovačke županije. Prisegu je vodio predsjednik Skupštine Karlovačke županije Ivan Vučić, u nazočnosti predsjednice Općinskog suda u Karlovcu Anđelke Dukovac te pročelnika Ureda župana Kristijana Čujka. Predsjednica Općinskog suda Anđelka Dukovac obratila se novim sucima porotnicima za mladež objasnivši im njihove dužnosti, prava i obveze koje slijede iz ove časne dužnosti te im, zajedno s predsjednikom Skupštine Ivanom Vučićem, poželila uspješan budući rad.

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT