Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

img 20200916 104555Članovi stručnog povjerenstva UO za školstvo Karlovačke županije posjetili su u srijedu, 16. rujna, Pučko otvoreno učilište Ogulin gdje je objavljen pregled radi utvrđivanja minimalnih i tehničkih uvjeta prostora objekta u kojem će se izvoditi obrazovanje odraslih osoba. Nakon pregleda prostora, zajedno s ravnateljicom Učilišta gđom Blankom Poljak Franjković, ustanovljeno je da su svi uvjeti ispunjeni i predlaže se izdavanje rješenja o zadovoljavaju minimalnih tehničkih i higijenskih uvjeta prostora u kojem će se izvoditi obrazovanje.

 

img 20200916 091410U prostorijama Karlovačke županije danas je potpisan novi Sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća Karlovačke županije.

Na temelju članka 221. Zakona o radu („Narodne novine“, broj 93/14, 127/17 i 98/19), članka 20. Zakona o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata („Narodne novine“, broj 93/14 i 26/15) i  članka 23. Sporazuma o osnivanju gospodarsko-socijalnog vijeća na nacionalnoj razini, Karlovačka županija i tri reprezentativne udruge sindikata više razine: Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata te reprezentativna udruga poslodavaca više razine: Hrvatska udruga poslodavaca izražavaju opredjeljenje za razvoj svih oblika tripartitnih odnosa u Karlovačkoj županiji. 

Sporazum su potpisali zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Martina Furdek Hajdin kao predstavnik Karlovačke županije, Biserka Šintić, Dragutin Vuljanić i Željko Žužinjak kao predstavnici reprezentativnih udruga sindikata te Mario Tomljanović kao predstavnik udruge poslodavaca.

Sporazumom potpisnici uređuju osnivanje, sastav, ovlasti, djelokrug i način rada Gospodarsko-socijalnog vijeća. Cilj rada Vijeća je zaštita i promicanje gospodarskih i socijalnih prava, odnosno interesa radnika i poslodavaca, vođenja usklađene gospodarske, socijalne i razvojne politike te poticanja, sklapanja i primjene kolektivnih ugovora.

119531984 726311171285941 7996868314346865517 nIzborna sjednica Skupštine Zajednice sportova Karlovačke županije za mandatno razdoblje od 2020. do 2024. godine održana je u Sportskoj dvorani na Rakovcu. Dosadašnji predsjednik Želimir Feitl kao jedini kandidat za predsjednika dobio je novi mandat od četiri godine. Za dopredsjednike su izabrani Marko Benić iz Duge Rese, Željko Šančić iz Karlovca i Željko Tonković iz Ogulina. U ime Karlovačke županije nazočili su zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Martina Furdek-Hajdin, pročelnica UO za školstvo Marija Šćulac i pročelnik Ureda župana Kristijan Čujko. Predsjednik Želimir Feitl zahvalio je Karlovačkoj županiji na kontinuiranom i kvalitetnom ulaganju u šport. 

img 20200914 112604U gradu Ogulinu danas je svečano obilježen blagdan Uzvišenja Sv. Križa i Dan grada Ogulina. Svečanoj sjednici su u ime Karlovačke županije nazočili zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin i zamjenik župana Mirko Martinović. Čestitavši svim Ogulinkama i Ogulincima njihov dan, Martina Furdek-Hajdin osvrnula se i na brojne projekte koje Karlovačka županija provodi u gradu Ogulinu. Svakako treba spomenuti 6 milijuna kuna uloženih u školstvo (kroz energetske obnove, informatičku opremu, itd), preko 5 milijuna kuna uloženih u zdravstvo (KAŽU zdravlje, energetske obnove itd), ali i projekte Županijske uprave za ceste te turističke projekte Karlovačke županije poput Susreta s rijekom i Dodira civilizaciija. Jedan od svakako najvažnijih projekata je i sustav obrane od poplava grada Ogulina (186 milijuna kuna), gdje s ponosom ističemo tzv. ogulinski model, jedinstven primjer u RH koji je sedmerostruko ubrzao rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na projektu obrane od poplava. 

Svečana sjednica završila je dodjelom priznanja koje su redom dobili: Franjo Petrušić - za stvaralački rad, DVD Turkovići - za stvaralački rad, Ženski kuglački klub Ogulin - za stvaralački rad, Natalia Zielinska - za stvaralački rad, Udruga "Radost" - za stvaralački rad te Josip Badanjak priznanje za životno djelo.

Ovim putem čestitamo svim nagrađenima u ime Karlovačke županije!

dsc 0233Karlovačka županija i HBOR danas su potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji u provedbi  programa kreditiranja:„Poduzetništvo mladih, žena i početnika“, „Investicije privatnog sektora“ i „Obrtna sredstva“. U ime Karlovačke županije ugovore je potpisala zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, a u ime Hrvatske banke za obnovu i razvitak to su učinili rukovoditeljica Direkcije razvoja Danijela Maršić Peica te rukovoditelj Direkcije za poslovanje s bankama, financijskim institucijama i jedinicama lokalne samouprave Mario Perić. 
Sam ugovor ima ukupni potencijala od 10 milijuna kuna, uz subvenciju kamatne stope do 2 posto za mikro, male i srednje poduzetnike koji ulažu na području Karlovačke županije. Zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin istaknula je kontinuitet podrške Karlovačke županije poduzetnicima:" Županija će pokrivati onaj dio kamata gdje će nekome kredit zaista biti s nula kamata, a negdje do oko 1,5 posto. Kod mladih, žena i početnika, odlučili smo da i trošak obrade kredita mi financiramo. "

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT