Vijesti     -     Kontakti

Izdana građevinska dozvola za novi vrtić u Bariloviću

DSC 0003Demografske mjere su se u Karlovačkoj županiji pokazale vrlo uspješnima i učinkovitima, posebice kada je riječ o vrtićima. Tako je u petak, 30. srpnja pročelnica UO za graditeljstvo i okoliš Marina Jarnjević uručila je građevinsku dozvolu načelniku Općine Barilović Draženu Perakoviću, za rekonstrukciju postojećeg objekta i prenamjenu u vrtić.

U Josipdolu održan sastanak s poljoprivrednim proizvođačima na temu udruživanja u proizvođačke organizacije

Josipdol poljoprivreda

Na inicijativu županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin u Josipdolu je danas održan sastanak s poljoprivrednim proizvođačima s područja ove općine te područja grada Ogulina i Slunja, te susjednih općina na temu "Proizvođačke organizacije - od inicijative do proizvođačke konkurentnosti". Na sastanku su bili nazočni državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, sa suradnicima, županica Martina Furdek Hajdin, sa suradnicima, načelnik Općine Josipdol Dragan Rudančić te 50-ak poljoprivrednih proizvođača iz ovog dijela Karlovačke županije, pretežno iz sektora voća i povrća. Cilj sastanka bio je motivirati poljoprivredne proizvođače za udruživanje u proizvođačke organizacije, predstaviti modalitete i prednosti udruživanja, o čemu su govorili državni tajnik Tugomir Majdak te Alen Hrustić iz Ministarstva poljoprivrede. Županica Furdek Hajdin upoznala je nazočne s projektom logističkog distributivnog centra za voće i povrće u Cetingradu, kojeg Karlovačka županja provodi u suradnji s Općinom Cetingrad. Također postoji inicijativa za sličan projekt na području Općine Plaški, uz mogućnost njihova udruživanja. 

Zaprimljena potvrda JASPERS-a o pripremljenosti projekta „Sustav zaštite od poplava karlovačko sisačkog područja, 1. faza - karlovačko područje“

IMG 20210729 WA0003Hrvatske vode zaprimile su JASPERS Action Completion Note kao potvrdu da je projekt "Sustav zaštite od poplava karlovačko sisačkog područja, 1. faza - karlovačko područje" pripremljen i spreman za sufinanciranje sredstvima EU, odnosno kao potvrdu studije izvedivosti, CBA analize i održivosti projekta.

U Rakovici se gradi poslovni centar Plitvice Mall - otvorenje u studenom ove godine

Pumpa

U pratnji načelnika Općine Rakovica Mihovila Bićanića županica Martina Furdek Hajdin danas je posjetila gradilište budućeg trgovačkog centra Plitvice Mall koji se gradi na području općine Rakovica, u Grabovcu. Na površini od 17 tisuća kvadrata izgradit će se poslovni sadržaji s trgovinama i restoranom te moderna benzinska postaja. Radove izvodi Građevinsko poduzeće KRK, a centar bi trebao biti otvoren u studenom 2021. godine. Investitor u ovaj projekt, koji će osigurati nava radna mjesta na području Rakovice, je tvrtka Dodić grupa iz Zagreba.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost