Vijesti     -     Kontakti

31.obljetnica osnutka 110.brigade HV-a

110ta3U povodu 31. obljetnice osnutka 110. brigade HV, na Trgu hrvatskih branitelja položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na sve poginule i umrle pripadnike 110. brigade HV. Vijence su položili i svijeće upalili predstavnici obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, izaslanstvo Udruge 110. brigade, izaslanstvo Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, zajedničko izaslanstvo Karlovačke županije i Grada Karlovca, predvođeno županicom Martinom Furdek Hajdin i predsjednikom Gradskog vijeća Marinom Svetićem, kao i izaslanstva braniteljskih udruga. Molitvu pred spomenikom predvodio je vojni kapelan vlč. Ivan Blaževac.
Svetu misu u crkvi Presvetog Trojstva služio je dekan Karlovačkog dekanata preč. Dražen Karačić, a pristustovali su županica Martina Furdek Hajdin, saborska zastupnica Maja Grba Bujević te gradonačelnik Damir Mandić.
110. brigada HV osnovana je 28. lipnja 1991. godine, kada su se na Starom gradu Dubovcu okupili gardisti koji su se odazvali mobilizaciji. Kroz brigadu je prošlo oko 7 i pol tisuća ljudi, 109 njezinih pripadnika je poginulo, a više od 400 ranjeno. 110. brigada dala je nemjerljiv doprinos obrani grada, te oslobađanju šireg karlovačkog područja u operaciji Oluja.

"Prevencija zlouporabe droga i što se zapravo krije iza problema ovisnosti o drogama?"

predavanje2U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu je održano stručno predavanje "Prevencija zlouporabe droga i što se zapravo krije iza problema ovisnosti o drogama?"
Predavači su bili dr. Marko Kraljević spec. psihijatrije, Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo KŽ, Anita Gračan i Danijel Bjelivuk iz PU karlovačke.

Inače, Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 26. lipnja "Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama", kako bi se upozorilo svjetsku javnost na rastući problem zlouporabe droga te pozvalo sve aktere na svjetskoj i nacionalnoj razini na aktivno uključivanje u postizanju zajedničkog cilja, a to je - prevencija i suzbijanje ovog problema, odnosno izgradnja društva bez droga.

Predavanju su nazočile i saborska zastupnica Maja Grba Bujević, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar te pročelnica UO za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić Knežević.

Organizator predavanja bio je UO za hrvatske branitelje i zdravstvo i Županijsko povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.  

View the embedded image gallery online at:
https://www.kazup.hr/index.php/sve-vijesti01#sigProId9ef31d9923

Obilježen Dan općine Krnjak

danopcine3Uoči Dana općine Krnjak, u petak 24. lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj je u ime Karlovačke županije prisustvovao zamjenik županice Dejan Mihajlović. Dan općine Krnjak obilježava se 25. lipnja - na godišnjicu prvog spominjanja općine, pa su toga dana održani tradicionalna rekreativna biciklijada „Od Skradske Gore do Korane“ i smotra folklora. Ove godine biciklijada duga gotovo 70 kilometara održana je jubilarni 10.-ti put.

View the embedded image gallery online at:
https://www.kazup.hr/index.php/sve-vijesti01#sigProId4c0232a2db

Prilagodba rada HE Lešće u ljetnom periodu

Od 1. lipnja do 15. rujna HE Lešće radi prema prilagođenom ljetnom režimu. 

Sukladno tome, pristigla je obavijest iz HE Lešće da je izrađeno aplikativno rješenje u obliku web platforme na vanjskoj Internet adresi. Također, poduzete su  mjere za poboljšanje vodnog režima i prilagodbe u radu HE Lešće koja od 1. lipnja radi u režimu prilagođenom građanima (kupačima, veslačima, ribičima, izletnicima) koji u tom razdoblju češće borave na području nizvodno od hidroelektrane iz HE Lešće.

Informacije o ljetnom režimu rada HE Lešće i o protoku vode za idućih 12 sati na lokacijama nizvodno od hidroelektrane dostupne su na https://lesce.hep.hr/novosti .


Na nizvodnim lokacijama uz rijeku Dobru, na znakovima upozorenja postavljeni su i QR kodovi koji učitavanjem prikazuju protok vode u idućih 12 sati za 7 karakterističnih lokacija uz rijeku.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost