Vijesti     -     Kontakti

10 godina Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Karlovac

10ohbp20Oko 320 tisuća pacijenata prošlo je kroz Objedinjeni hitni bolnički prijem OB Karlovac u deset godina od osnutka odjela. Upravo je na današnji dan, prije točno deset godina svečano otvoren OHBP Opće bolnice Karlovac. Izgrađen je u sklopu Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu koji je, uz pomoć zajma Svjetske banke, provelo Ministarstvo zdravstva. 
Odjel predstavlja jedinstveno ulazno mjesto u bolnici za prijem, obradu i zbrinjavanje pacijenata s hitnim stanjima 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. Sastoji se od ulaza za vozila hitne službe, trijaže, laboratorija, reanimacijske i operacijske sale te prostora za smještaj i nadzor akutnih pacijenata. Opremljen je najmodernijom opremom, poput anestezioloških aparata, rendgena s mobilnim dijelom, monitora za praćenje životnih funkcija, EKG aparata i mobilnih ultrazvučnih uređaja, čija je nabavka zajedno s uređenjem prostora stajala 4,3 milijuna kuna.
Danas na Odjelu rade 4 liječnika, 35 medicinskih sestara i tehničara, 31 trijažer, 2 nacionalna instruktora za IHMS, 1 instruktor EPLS-a, 1 instruktor ALS-a, 2 instruktorska potencijala ETC-a te 1 nacionalni instruktor MRMI-a. Godišnje zbrinu oko 32 tisuće pacijenata, a najviše s područja grada Karlovca, Karlovačke županije, ali i iz Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke, Primorosko-goranske te Ličko-senjske županije. Kako ističu, ukupno prosječno vrijeme boravka pacijenata na OHBP-u je dva sata i 27 minuta, a oko četvrtine pacijenata je otpušteno unutar sat vremena. 

U ime Karlovačke županije čestitku na deset godina uspješnog rada uputila je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, zahvalivši im na stručnosti, požrtvovnosti i hrabrosti. 

Svečanom obilježavanju su uz domaćine na čelu sa ravnateljem OB Karlovac Nikšom Anticom i brojnim djelatnicima bolnice i OHBP-a, prisustvovali predstavnici MUP-a RH, vatrogasaca, drugih zdravstvenih ustanova Karlovačke županije, zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić te u ime ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Damir Važanić.  

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost