Vijesti     -     Kontakti

Dani obrtništva u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji

dani obrtništva 1

U periodu od 19. do 21. svibnja 2023. godine održat će se 1. Dani obrtništva u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji, u organizaciji Obrtničke komore Karlovačke županije i Udruženja obrtnika grada Karlovca.

Suorganizatori manifestacije su Grad Karlovac, Karlovačka županija, Turistička zajednica grada Karlovca i Hrvatska obrtnička komora.

 

Sajam će se održati na uređenom izlagačkom prostoru od 1.100 m2 zatvorenog prostora i 400 m2 otvorenog prostora ispred Školske sportske dvorane Mladost, istaknuo je predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca Stipo Adžaga.

Izložbeni prostor dobiva se po sistemu “ključ u ruke”, prema uobičajenim sajamskim standardima, uz važnu napomenu, a to je da je za sve obrtnike, dobrovoljne članove Hrvatske obrtničke komore i OPG-ove sudjelovanje na sajmu potpuno besplatno. Ostali se mogu prijaviti i ukoliko bude slobodnih mjesta i za njih će sudjelovanje biti potpuno besplatno.

Program Sajma bit će obilježen i organizacijom humanitarnog "kotlića" u sklopu sajma koji će se održati u subotu 20.5.2023. godine s početkom u 14:00 sati. Sve porcije koje se naprave biti će podijeljene uz simboličnu naknadu i ta naknada biti će donirana u humanitarne svrhe.

Sajam ima dva glavna cilja:

  • Posjet osnovnoškolaca iz svih krajeva Karlovačke županije i promocija deficitarnih zanimanja
  • Jačanje pozicija malog i srednjeg obrtništva na području grada Karlovca i Karlovačke županije

Sve strukovne škole iz Karlovačke županije imati će prezentaciju deficitarnih zanimanja i mogućnost pokazivanja određenih radnji s njihove strane. S druge strane, biti će poslodavci, odnosno obrti koji će nuditi mogućnost zapošljavanja i opis pojedinog posla koje će učenike i roditelje zanimati.

Sajam će biti prodajnog i izlagačkog karaktera i moći će se kupiti direktno proizvodi od izlagača. Sve se može vidjeti na Internet stranici www.daniobrtnistva.com

Očekuje se nastup oko 90 izlagača uključujući i inozemne izlagače. Također, očekuje se dolazak gostiju iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, naveo je predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Mladen Puškarić.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar pohvalila je incijativu za održavanjem ove manifestacije i naglasila kako je to velika prilika za naše srednje škole koje će na ovom sajmu promovirati upis u strukovna zanimanja. 

Gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić iskazao je potporu ovoj manifestaciji i naglasio kako je će sajam biti odlična prilika da se učenici i roditelji upoznaju s raznim zanimanjima i kako da se ona populariziraju. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost