Vijesti     -     Kontakti

Karlovačka županija prati brojne projekte Općine Josipdol, istaknula je županica Martina Furdek Hajdin

Svečana sjednica Općine Josipdol 2023 7Molitvom i paljenjem svijeća u spomen na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile tijekom Domovinskog rata, započeo je program obilježavanja Dana Općine Josipdol. Uz položene vijence, ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Josipdolu, svijeću je zapalila županica Martina Furdek Hajdin kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Josipdol, načelnik Općine Josipdol Dragan Rudančić osvrnuo se na niz pokrenutih i planiranih projekata. Neki od najznačajnijih su svakako izgradnja nogostupa i izmjena javne rasvjete radi uštede energije, u tijeku je rješavanje imovinskog pravnih odnosa za vojarnu Skradnik kako bi se ista mogla prenamijeniti u poduzetnički centar, nabavljeno je novo komunalno vozilo, pokrenute su dimnjačarske usluge u općini. Također, spremni su projekti izgradnje vatrogasnog doma i školske sportske dvorane te se čekaju raspoloživi natječaji. Lugarnica Modruš nedavno je prijavljen kao projekt na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, koji bi se prenamijenio u Interpretacijski centar. 

Ovo je samo dio projekata koje je naveo načelnik Rudančić, a pohvalio je suradnju sa Karlovačkom županijom zbog kontinuirane pomoći i potpore u pripremi i prijavama projekata. 

Izaslanica predsjednika Vlade RH, g. Andreja Plenkovića te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, g. Gordana Jandroković, županica Martina Furdek Hajdin je istaknula: "Danas živimo u izazovnim vremenima, ali moramo osjetiti sigurnost jer sve ono što naša Vlada radi je odgovor na nedaće koje su nas zadesile, od pandemije, potresa te gospodarske krize. U posljednje tri godine imamo 1500 novih radnih mjesta više u Karlovačkoj županiji nego što je to bilo 2019. godine. Nikada prije nismo imali ovako veliki broj projekata, radi se jako puno, a toga ne bi bilo da nije bilo potpore i pomoći naše Vlade RH. Zato moramo biti svjesni činjenice da imamo mudro, odgovorno i kompetentno vodstvo na nacionalnoj, županijskoj i lokalnoj razini."

"Često kažemo za našu županiju da je ona u srcu Hrvatske jer se geografski nalazi na mjestu gdje spaja sve dijelove naše domovine, a to je snaga koju imamo. Karlovačka županija prati brojne projekte Općine Josipdol, a vjerujem da ćemo uskoro realizirati i projekt izgradnje školske sportske dvorane u Oštarijama. Naše je opredjeljenje da svaka općina mora imati dvoranu. Školska sportska dvorana nije samo mjesto za sport, već i mjesto za druženje i brojna događanja, kako bi stanovnici u ruralnim područjima imali jednake uvjete kao što to nudi život u gradu.", kazala je županica Martina Furdek Hajdin.

Neki od važnijih projekata u tijeku zasigurno je projekt cjelovite obnove Crkve Uznesenja Marijina u Oštarijama, vrijednosti 2 milijuna eura. Prošli tjedan je prijavljen projekt obnove Područne škole Oštarije na Fond solidarnosti, vrijednosti 115 tisuća eura.

Cjelokupan program svečane sjednice upotpunile su recitacije mališana iz Dječjeg vrtića "Josipdol". 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost