Vijesti     -     Kontakti

Skupština Karlovačke građanske garde

kgg

Karlovačka građanska garda održala je u subotu, 5. veljače, svoju izbornu Skupštinu.

U nazočnosti članstva i gostiju iz Grada Karlovca i Karlovačke županije ova je povijesna postrojba, koja je prisutna na gotovo svim protokolarnim svečanostima Grada Karlovca i Karlovačke županije, izabrala vodstvo za naredni period.

Tako je za zapovjednika jednoglasno izabran Emil Črne, koji je i do sada uspješno zapovjedao Karlovačkom građanskom gardom.

Kako je tom prigodom izvješteno, COVID mjere znatno su utjecale na prisutnost gardista na javnim događanjima jer su javna okupljanja bila primjerena važećim epidemiološkim mjerama. Usprkos tome, Garda je u 2021. godini imala 66 nastupa, što je znatno manje od referentne 2019. godine kada su imali 146 nastupa.

U planu za ovu godinu ponovno imaju niz aktivnosti, a koje će također ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Črne je podsjetio kako su prošle godine potpisali sporazum o financiranju i zastupanju Karlovačke građanske garde s Karlovačkom županijom.

Rekao je i kako trenutno imaju 24 aktivnih gardista te sedam pričuvnih i osam počasnih članova, ali pozivaju i nove članove da im se priključe.

Svečanosti je, u ime Karlovačke županije, nazočila pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić Knežević, koja je prenijela pozdrave i čestitke županice Martine Furdek Hajdin, dok je u ime Grada Karlovca nazočila zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost