Vijesti     -     Kontakti

Digitalna rješenja i izgradnja elektroničko - komunikacijske infrastrukture

viber slika 2021 10 13 12 57 19 617U Uredu županice, 13. listopada održan je sastanak županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin s Upravom tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. Razgovaralo se o brojnim temama kao što su dosadašnja i buduća suradnja Karlovačke županije i OIV-a, prelasku na DVBT2 signal, izgradnji elektroničko - komunikacijske infrastrukture te IoT Smart City rješenjima. Županica Martina Furdek Hajdin je istaknula kako digitalizacija rada nije cilj već sredstvo kojim bi se povećala učinkovitost i kvaliteta rada. 

Član Uprave - direktor Mate Botica predstavio je djelatnosti i aktivnosti koje tvrtka OIV provodi, kao i projekte koje provode na području Karlovačke županije. Među njima je istaknuta suradnja OIV-a i Karlovačke županije na pilot projektu pametnih škola, koji je omogućio udaljeno očitavanje brojila i senzora u školama s ciljem sustavnog gospodarenja energijom i uspostavu pametnih zgrada javnih namjena. 

Važno je istaknuti suradnju na projektu "STREAM", temeljem koje su nabavljene kamere i sustav video nadzora u svrhu praćenja vodostaja na kritičnim točkama. Navedeni alati su iznimno važni kako bi se pravovremeno zaštitili ljudi i imovina te alarmirale nadležne službe o mogućoj ugrozi.

Razgovaralo se o nacionalnom programu razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture. Nositelj programa je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, nositelj tehničke provedbe OIV, a vrijednost projekta iznosi 770 milijuna kuna. Projekt je u provedbi te se već sljedeće godine očekuju prvi građevinski radovi na više lokacija u Karlovačkoj županiji. Konkretno, riječ je o izgradnji pasivne svjetlovodne infrastrukture na različitim lokacijama na području Karlovačke županije koja je potrebna da se omogući povezivanje pristupnih mreža u okviru pojedinih projekata izgradnje pristupnih optičkih mreža financiranih sredstvima EU. Zaključak je kako će nastaviti koordinacijski sastanci na temu širokopojasne agregacijske infrastrukture jer je potrebno uskladiti trase planirane Nacionalnim programom sa županijskim programom širokopojasnog interneta. Cilj je osigurati ravnomjeran signal i internet na području Karlovačke županije.

Uz županicu, sastanku su nazočili zamjenik županice Dejan Mihajlović, pročelnik Ureda županice Branko Zoretić, voditelj Odsjeka za informatiku Matija Palalić te voditeljica projekta "STREAM" Valentina Resovac. Uz člana Uprave i direktora Matu Boticu, sastanku su nazočili direktor Sektora za prodaju Marko Serdarević, rukovoditelj Odjela za prodaju Tomislav Marić te direktor Sektora za razvoj radijskih i prijenosnih mreža Mihael Jančić. 

 

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost