Vivodina Wine & Walk Weekend 17. i 18. travnja

1 DSC 0015U četvrtak, 08. travnja 2021. godine županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin sudjelovala je na konferenciji za medije povodom prvog "Vivodina Wine & Walk Weekenda" koji će se održati 17. i 18. travnja na Vivodini.

Radi se o turističkom događanju koje će se po prvi puta održati na području Karlovačke županije, a čiji je cilj upoznavanje Vivodinskog vinogradskog područja i uživanje u degustaciji brojnih kvalitetnih vina i lokalnih delicija. Sudionici događanja moći će posjetiti osam poznatih vinarija. Početak šetnje kreće od vinarskog podruma Josipa Vrbaneka uz samu rijeku Kupu te se kreće uzbrdo do centra Vivodine, dok je druga polovica šetnje laganog intenziteta i u potpunosti se kreće nizbrdo. Kompletna ruta prolazi neposredno uz vinograde i prekrasna mjesta vivodinskog kraja koji se nalazi unutar Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, a prati i dionicu na kojoj će se tjedan dana kasnije voziti World Rally Championship (WRC). 

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je kako je cilj Karlovačke županije potaknuti različite turističke atrakcije i događanja koji će se događati tijekom cijele godine i na cijelom području Karlovačke županije, što će potaknuti dolazak i boravak kako domaćih tako i stranih turista u našoj županiji. Direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak napomenuo je kako je zbog velikog interesa događanje produženo na dva dana, iako je prvotno bilo planiran samo jedan dan. Također, ističe kako su zbog najave Vivodinskog događanja, više od polovice raspoloživih smještajnih kapaciteta šireg Ozaljskog i Vivodinskog područja popunjeni što je vrlo pozitivan pokazatelj dobro organizirane manifestacije. Direktor Turističke zajednice područja Toni Šarić istaknuo je kako je navedeno događanje izvrsna promocije lokalnog vinogradarstva te Ozaljsko - Vivodinske vinske ceste. 

Nakon konferencije za medije, obišao se vivodinski podrum Vrbanek kroz koji je proveo domaćin Josip Vrbanek, a koji ujedno čini i startnu poziciju u nadolazećem Wine & Walk Weekendu.  

Više informaciji o Vivodina Wine & Walk Weekendu možete saznati na stranicama Turističke zajednice Karlovačke županije ili na linku: https://visitkarlovaccounty.hr/vivodina-wine-and-walk-2021/.